Zobacz wątek - Problem z Yamaha TZR 50
NAS Analytics TAG

Problem z Yamaha TZR 50

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z Yamaha TZR 50

Postprzez misia2 » 3/6/2011, 18:21

Witam. Mam problem ze swoją Yamaha. Przed zakończeniem sezonu (gdzieś w październiku) pewnego dnia nie mogłam odpalić motorka. Zwyczajnie wybrałam się na wypad, 100 km przejechała pięknie, a gdy po grillu chciałam wracać nie reagowała na odpalanie przez dotyk. Załapała przez popych, ale później było już tylko gorzej. Całą zimę nad nią siedziałam i wiem jedno- nie akumulator, nie świeca. Miała także wymieniony rozrusznik. Naprawdę nie wiem, co to może być (pewnie jakaś głupia sprawa), ale proszę Was o pomoc :cry: Jeszcze coś, co może być istotne: gdy próbuję odpalić przez dotyk rozrusznik lekko ruszy (podkreślam lekko! nie można bowiem nazwać tego normalną pracą rozrusznika) i słychać charakterystyczne stukanie w okolicach akumulatora. Naprawdę jestem załamana, bo sezon już rozpoczął się na dobre, a ja zostaje bez motorku. Proszę Was- POMÓŻCIE!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :( :( :( :!: :!: :!:
misia2
Świeżak

Postprzez MJJackson » 3/6/2011, 19:53

przekaźnik rozrusznika należy sprawdzić i ewentualnie ładowanie akumulatora
MJJackson
Świeżak

Postprzez Dr_Acula » 3/6/2011, 20:44

Jeżeli powyższe okażą się OK to jeszcze można sprawdzić kable idące do rozrusznika, czy się któryś nie urwał i czy po prostu nie skończyły się szczotki w rozruszniku.
Rieju RRX 70
Dr_Acula
Świeżak

Postprzez misia2 » 3/6/2011, 23:43

Dzięki wielkie. Wszystko sprawdzę jutro. Mam nadzieję, że to to. A szczotki są nietknięte (nowe) :) Jeśli nic z tego nie wyjdzie napiszę (może będziecie mieć inne propozycje). Pozdrawiam :)
misia2
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa