Zobacz wątek - Problem z gaźnikiem w CBR F2
NAS Analytics TAG

Problem z gaźnikiem w CBR F2

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z gaźnikiem w CBR F2

Postprzez stanek84 » 16/4/2007, 00:09

Witam,

po dlugim postoju moto nie chcial zapalic, ciagle go zalewalo. Wymienilem swiece i jakos udalo sie odpalic, ale z jednego z odpowitrzen gaznikow (3 i 4) zaczelo wylewac sie paliwo w sporej ilosci. Zalozylem na ten waz butelke i troche sie przejechalem. Po tej jezdzie paliwo przestalo sie wylewac, ale w momencie wylaczania motocykla z weza znowu troche wycieklo (ale tym razem tylko kilka kropel).

Moje pytanie: czy te wycieki z odpowietrzenia spowodowane sa tym, iz moto dlugo stalo niejezdzone (gazniki sie zastaly ) i nie jest wyregulowane (jeszcze nie dawalem do regulacji) czy moze spowodowane jest to jakims mechanicznym uszkodzeniem w gazniku (membrana czy cos ?) Spotkal sie moze Ktos z takim problemem wyciekow ?

Z gory dzieki za odpowiedzi
stanek84
Świeżak

Postprzez GucioMarcin » 16/4/2007, 08:10

JA sie z czyms takim spotkałem... Też po zimie, a z mechanicznej strony wygląda to tak.Benzyna prze postuj motocykla( długi) zaczyna odparowywać i pływaki spadaja na dół i sie zawieszaja, w momencie gdy przez podciśnieniowa membrane dostaja paliwa w komory pływakowe i pływak sie niepodniesie to leci tym przelewem... a Przelew jest po to zeby paliwo szło z gaznika na zewnatrz, a jesli zablokujesz ten wezyk to przez zaowry i pierscienie jak motocykl bedzie stał dostanie sie to do oleju i mozesz po 200m zajechać silnik, wiec uważaj . jesli sie przelewa to sprubuj dostac sie do gaznika i stuknac drewniana koncówka delikatnie w komory pływakowe tak az zobaczysz ze paliwo nie leci, a jesli nie to to zostaje ci tylko servis, albo rozbiórka gazników... pozdrawiam jesli wszystko wczesniej było ok to jest to wina zawieszonych pływaków. A wiem bo miałem to samo po zimie;D
GucioMarcin
Świeżak

Postprzez stanek84 » 16/4/2007, 17:44

Dzieki GucioMarcin za konkretna odpowiedz. I to chyba bedzie to, bo jak przejechalem sie nim po malych nierownosciach to musialo potrzasnac plywakiem i moze sie sam odblokowal. Jesli ktos (w razie czego :)) ma jeszcze jakies inne pomysly to prosze pisac. Pozdrawiam
stanek84
Świeżak

Postprzez hugo2003 » 18/4/2007, 21:59

mozesz miec syf w gaznikach i moze nie calkiem odcinac paliwo i sie przelewa..... regulacje gaznikow pomoga mialem podobny problem cieklo mi z 2gaznikow nawet w czassdie jazdy!! pozdro
Motorynka Pony

WSK 125 (1983r)

MZ ETZ 251

GSX 600F

ZX 9 R (moje oczko w głowie)
hugo2003
Mieszkaniec forum

Postprzez zephyr » 20/4/2007, 21:40

Tez miałem taki przypadek. Okazało się ze osadził sie jakiś drobniutki kawałek lakieru z baku w miejscu gdzie zaworek od pływaka domyka przepływ paliwa. nie domykał sie całkowice i lało sie cały czas. Dopiero przeczyszczenie gaźników rozwiązało sprawe.
zephyr
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê