Aprilia rs 125 gaźnik, wolne obroty
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 125 gaźnik, wolne obroty
Mam problem z gaźnikiem. Mam ustawiony gaźnik na niskie obroty poniżej 1,5. Pojeżdżę parę km i obroty wskakują na wyższe podczas zatrzymania się. Sama śruba podczas jazdy się kręci, czasem w jedną stronę na wysokie czasem na niskie i gaśnie motor. Co mam zrobić?? Mam zablokowany na przepustnicy trochę. Może być tego wina?
- DawidAprilka125
- Świeżak
nie, to nie wina zablokowania. po 1 gaźnik ustawia sie na rozgrzanym silniku po 2 przyczyną moze byc to że ssie gdzies lewe powietrze. np obejmą miedzy gaźnikiem a airboxem. sprawdz wszystkie połączenia
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jeżeli śruba Ci się kręci od obrotów, to pierwsze co , to musisz postara sie tak aby się nie kręciła ... Nie wiem czy masz na spręzynie ją czy po prostu wkręcona w środek. jeśli opanujesz kręcącą się śrubę rozgrzej moto na optymalną temperatuję i wyreguluj obroty. i tak jak henio napisał , sprawdź gumę , bo jeżeli dostaje się gdzieś lewe powietrze to na 100% wpłynie na obroty silnika . Pozdro
- QBABLAZEJ
- Świeżak
mam ją normalnie wkręconą w środek bez żadnej sprężyny. Na rozgrzanym silniku ustawiam obroty. Ale później się same przestawiają. Ma być sróba tam na sprężynie? Lekko się ona obraca ta sróba.
- DawidAprilka125
- Świeżak
w rs jest taka wystająca na sprężynkę. musisz dopasowac sobie sprężynkę i podłożyć ją pod śrubke od regulacji obrotów zanim wcale ją zgubisz.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa