Wypluwanie płynu chłodniczego otworkiem w bloku.
• Strona 1 z 1
Wypluwanie płynu chłodniczego otworkiem w bloku.
Witam mam takowy problem jak w temacie, jaka może być przyczyna ? oleju mi nie przybywa wiec uszczelka raczej nie .... motocykl kawasaki GPZ 600r
- alphamale
- Świeżak
- jacek12212
- Świeżak
na pompie wody masz 2 uszczelnacze. jeden blokuje wypływ oleju drugi wypływ wody. miedzy nimi jest kilka mm odstepu i własnie dziurka w bloku silnika, pokrywkach czy gdzie tam jest umieszczona pompa. wiec masz do wymiany łozyska i uszczelniacze pompy wody
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dziękuje już coś wiem, ale pompe wody mam z lewej strony a dziurkę z prawej trochę poniżej pokrywy zaworów, nie kopci wiec nie dostaje sie woda do komór, ale juz coś wiem dobrze że mam 2 pompę
Edit dziurki mam po obu stronach z jednej leci troche bardziej, od strone wlewu płynu.
Edit dziurki mam po obu stronach z jednej leci troche bardziej, od strone wlewu płynu.
- alphamale
- Świeżak
to nie musi byc po prawej że cos z pompą moze tam cos tez jest. np jakis nie wiem rowek przy cylku czy głowicy że jak wydmucha uszczelke to woda nie idzie na silnik tylko rowkiem spływa tym otworem. ciezko powiedziec.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
sciagnij sobie ksiazke serwisową do twojego motocykla i zobacz od czego jest ten odpływ
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dobra znalazłem inny podobne temat na innym forum http://xtzclub.pl/threads/2320-Co-to-za ... icy-XTZ750 ale nie czaje o jakie króćce chodzi
foto tej dziurki http://xtzclub.pl/attachment.php?attach ... 1299346432
ok sprawdziłem na 2 takim samym silniku wyjętym z którego nie ciekło, wsadziłem wężyk i dmuchałem, czuc wylatujące powietrze z okolicy jedenj świecy, stawiam że musi puszczać na rurkach doprowadzających płyn z termostatu wchodzących z góry do bloku
foto tej dziurki http://xtzclub.pl/attachment.php?attach ... 1299346432
ok sprawdziłem na 2 takim samym silniku wyjętym z którego nie ciekło, wsadziłem wężyk i dmuchałem, czuc wylatujące powietrze z okolicy jedenj świecy, stawiam że musi puszczać na rurkach doprowadzających płyn z termostatu wchodzących z góry do bloku
- alphamale
- Świeżak
Witam,
Akurat nie widzialem zalaczonych zdjec, ale najprawdopodobniej są to dziurki odprowadzajace wode z okolic swiec (tak jak napisali w zacytowanym watku). Ja mialem ten sam problem (ER-5) a jego rozwiazanie okazalo sie bardzo proste - spojrzalem sobie pod bak i zlokalizowalem wyciek - wystarczylo tylko dokrecic obejme dociskową na jednym z wężyków
i problem rozwiazany. Sprawdz, moze masz podobnie.
Akurat nie widzialem zalaczonych zdjec, ale najprawdopodobniej są to dziurki odprowadzajace wode z okolic swiec (tak jak napisali w zacytowanym watku). Ja mialem ten sam problem (ER-5) a jego rozwiazanie okazalo sie bardzo proste - spojrzalem sobie pod bak i zlokalizowalem wyciek - wystarczylo tylko dokrecic obejme dociskową na jednym z wężyków

- Michal_
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości