Zobacz wątek - Jaki olej do 2T
NAS Analytics TAG

Jaki olej do 2T

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Jaki olej do 2T

Postprzez kravec » 9/4/2007, 21:12

Szukałen na forum czegoś podobnego ale nie znalazlem (to nie znaczy ze nie ma wiec jak cos to podajcie mi linka i temat usuncie, a za jego zalozenie przepraszam). Wiec sprawa wyglada tak- mieszkam w miescie gdzie nie ma wiekszych "salonow"/serwisow motocyklowych. Na stacjach benzynowych nie maja olejow do mieszanki z paliwem, w hurtowniach z olejami rozkladaja rece, a w salonie "Fiata (hehe) na olej (Castrol Racing 2T) musze czekac jakies 2/3 tygi, w jedynym (chyba) "warsztacie motocyklowym" w miescie czlowiek ma Agipa (i to tez nie zawsze) oraz od niedawna oleje Midland. I tu moje pytanie czy moga byc te Midland'y (chodzi mi o syntetyk do mieszanki z paliwem)?? Czy moge spokojnie lac Midland'a (cena 11zl-600ml), czy lepiej czekac na Castrola (okolo 40zl-litr), czy oprozniac portfel na Agipa (około 50zl- 1 litr) przy czym Agipa bycmoze juz nie bedzie mozna kupic.... CHodzi mi o olej do rs 250... a i dodam ze trzeba lac okolo 1litr na 1000km....
kravec
Administrator

Postprzez matata176 » 10/4/2007, 08:06

ORLEN OIL 2T SEMISYNTHETIC. Do dostania na stacjach orlenu w 1 litrowym przeźroczystym opakowaniu-charakterystyczny czerwony kolor oleju. Łatwo mieszalny i nie kopciło po nim z wydechu. No i cena przystępna ok 15 zł.
:D http://www.orlen-oil.pl/modules/kat_obr.php?oid=3
matata176
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa