RZM 450 grzeje sie
• Strona 1 z 1
RZM 450 grzeje sie
witam. w rmz zmieniłem tłok i motor sie grzeje. z chłodnicy leci para w wężem odpowietrzającym piana. no i prawa chłodnica jest gorąca a lewa delikatnie ciepła (moze dlatego ze po przejażdzce kontrolnej jest mało wody). moze ktos wie co mu dolega?? bo pogoda sie ładna zrobila a mnie H strzela. z góry dziekuje za odp i pozdrawiam
- ozyozy
- Świeżak
Po pierwsze woda ukladu chlodzenia sie nie zalewa po to jest plyn chlodniczy bo on ma wyzsza temperature wrzenia jak woda.
Zlej wode z ukladu chlodzenia napelnij go plynem chlodniczym np Petrygo z orlenu i po zalaniu i odpaleniu sprawdzaj poziom cieczy i jakby ubylo uzupelnij po 2/3 jezdzie juz powinno byc ok.
Czasami mozna uzupelniac braki plynu chlodniczego woda destylowana ale to tylko bardzo male ilosci ale wkoncu plyn chlodniczy to nie jest majatek
Wydaje mi sie to jest przyczyna jesli nadal bedzie to samo to upewnij sie czy uklad napewno sie odpowietrzyl lub czy nie jest gdzies zatkany w co watpie.
Tlok dobrales z odpowiednim luzem rozumiem?
Bo nie raz są takie szpece ktory z selekcji A wkladaja tlok selekcji C przy czym kiedy srednica cyla z odpowiednim luzem jest na tlok selekcji B a nie ktorzy mysla ze dluzej pojezdza a to nie prawda duzo im to nie da a wrecz przeciwnie ze wzgledu na za maly luz montazowy moze dojsc do zatarcia i nowy tlok i nicasil idzie sie pie****ć no chyba ze masz zeliwo to szlif ale i tak wtedy masz zbedne wydatki
Zlej wode z ukladu chlodzenia napelnij go plynem chlodniczym np Petrygo z orlenu i po zalaniu i odpaleniu sprawdzaj poziom cieczy i jakby ubylo uzupelnij po 2/3 jezdzie juz powinno byc ok.
Czasami mozna uzupelniac braki plynu chlodniczego woda destylowana ale to tylko bardzo male ilosci ale wkoncu plyn chlodniczy to nie jest majatek

Wydaje mi sie to jest przyczyna jesli nadal bedzie to samo to upewnij sie czy uklad napewno sie odpowietrzyl lub czy nie jest gdzies zatkany w co watpie.
Tlok dobrales z odpowiednim luzem rozumiem?
Bo nie raz są takie szpece ktory z selekcji A wkladaja tlok selekcji C przy czym kiedy srednica cyla z odpowiednim luzem jest na tlok selekcji B a nie ktorzy mysla ze dluzej pojezdza a to nie prawda duzo im to nie da a wrecz przeciwnie ze wzgledu na za maly luz montazowy moze dojsc do zatarcia i nowy tlok i nicasil idzie sie pie****ć no chyba ze masz zeliwo to szlif ale i tak wtedy masz zbedne wydatki
- Kicaj.
- Świeżak
tłok dobierał mi gościu w sklepie od którego kupowałem motor wiec chyba bedzie si chodziac kumpel tez u niego bral to jego chodzi idealnie. ale dlaczego wezem odpowietrzajacym ktory idzie ze skrzyni leci bialal gesta piana
- ozyozy
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości