CBR F3 - problem z silnikiem...:(POMOCY
• Strona 1 z 1
CBR F3 - problem z silnikiem...:(POMOCY
Witam!Mam kolejny problem z moją nową F3..jakaś felerna chyba...Mianowicie, jeździłem cały tydzień codziennie, nie było żadnego problemu, a dziś ją odpaliłem,wzięła od pierwszego razu, na ssaniu się rozgrzała, normalnie ruszyłem, a po przejechaniu 1 km na światłach mi zgasła i dupa..kręci a nie pali!Dodam, że podkręciłem obroty pokrętłem do 1700 bo miała tylko 1200 po odpaleniu i jechałem bardzo wolno i spokojnie bo jechałem z laską-wrzuciłem już 4-kę przy 70km/h. Potem podjechał brat, zapaliła na zapych, elegancko przez 3 minuty, i na niskich i na wysokich. Po czym wziąłem dziewczynę na tył, 0,5 km i przy dojeżdzaniu do skrzyżowania na sprzęgle...dupa, i po tym już nic, ani pych, ani rozrusznik, aż rozładowałem prawie akumulator. Ani na ssaniu, z gazem, bez gazu, nic...Myślę, że się zalała ale tak odrazu?Jak cały czas chodziła normalnie?Sorry, że tak się rozpisałem ale chciałem dokładnie opisać problem no i to jest mój pierwszy moto więc prawie się nie znam:(Dziękuję z góry za odpowiedź
CBR F3 PC 31
-
Fonder - Świeżak
pewnie glupia sugestia, ale ... sprawdz poziom paliwa i naładuj dobrze akumulator. Jak to nie pomoze, to winny moze okazac sie tez regulator napiecia - to tyle z objawow jakie mi sie kiedys zdarzyly w podobnej sytuacji... AAA! Jak masz kranik to sprawdz czy jakis "skrzat" nie zmienil ci pozycji na OFF
- froger
- Świeżak
Sprawdź dokładnie dopływ paliwa, sam kiedyś miałem podobna sytuacje, jechać jechałem, ale jak chciałem na gume postawić to brak mocy... Polecam też wpięcie w środek wężyka jakiegos filterka małego. 3-5zł a fajna rzecz, raz na rok można wymienić i robote robi dobrą.
Wywrotka to nie wstyd, ważne żeby wstać i dalej gnać!
-
Dikey - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości