Honda Ns1 Montesa - drgania
• Strona 1 z 1
Honda Ns1 Montesa - drgania
Witam potrzebuje porady w sprawie mojej Hondy mianowicie chodzi o to ze drży na biegu i na luzie gdy doda sie jej gazu drgania stają sie silniejsze. Jeśli jest ktoś w stanie pomóc to bardzo prosze. Ja uważam ze moze być to wałek wyrównoważający ale czekam na wasze opinie.
- Mazurns
- Świeżak
hmm najprosciej i najszybciej było by zdjąc pokrywe od sprzegła. masz tam wtedy na wierzchu wał i wałek kosza sprzegłowego. i wtedy patrzysz czy masz luzy gdziekolwiek. jak nie ma nigdzie to wtedy ten wałek ( o ile tam taki jest, ale w mtxie jest to i ty pewnie masz)
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
? to walek sie ustawia jakos ? z tego co widziałem to po prostu kawałek wałka osadzonego na 2 łozyskach. jak masz drgania wystarczy łozyska wymienic... nic sie nie ustawia.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm tylko co tam znaczyc ? no zobacz i opisz bo sam ciekaw jestem
dawno temu widziałem ten silnik jak rozbierałem. i nie pamietam dokładnie ;/ ale dał bym sobie cos obciąc że to po prostu zwykły w swiecie wałek na 2 łozyskach i sie nic kompletnie nic nie ustawia

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio-walek sie ustawia,moze z drugiej strony silnik rozbierales,u mnie jest to na tym samym lancuszku co magneto i naped do zebatki ktora z kolei napedza rozrzad (w tym wypadku chyba nie ma akurat rozrzadu) pozdro
Busa,Junak i DR-ka;)...doszła jeszcze SP-1
- Mahoney
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości