Fzr 600 nie chce zapalic
• Strona 1 z 1
Fzr 600 nie chce zapalic
Witam wszystkich. Mam poważny problem z moja fzr, mianowicie przez zimę odstawiłem ja do kolegi do malowania. Malowana była nawet rama wiec rozebrał moto na części pierwsze. Po złożeniu nie chce odpalić. Dziś przejrzałem elektrykę, przeczyściłem wszystkie styki, sprawdziłem bezpieczniki i nic. Jak kręcę rozrusznikiem to jakby łapała ale nie chce. Zauważyłem ze jeśli biorę moto na popych i przełączam przełącznik run/off to moto załapie, i znów nic. Co może być tego przyczyna? Dodam że czyściłem gaźniki i świece oraz grzałem suszarą przewody. Iskra jest. Aku nowe. Proszę o pomoc
- damian2609
- Świeżak
A więc tak paliwo jest, z przewodami kombinowalem na wszystkie możliwe sposoby. Masa tez musi byc bo jest dobe napiecie mierzone miernikiem, nawet jak krece rozrusznikiem. A moze jakis czujnik? no ja juz nie mam glowy ;/
usunąłem Ci post ponieważ w myśl regulaminu nie można pisać post pod postem.
Korzystaj z opcji edytuj aby coś dopisać do swojego już istniejącego postu.
senekkorzenna
usunąłem Ci post ponieważ w myśl regulaminu nie można pisać post pod postem.
Korzystaj z opcji edytuj aby coś dopisać do swojego już istniejącego postu.
senekkorzenna
- damian2609
- Świeżak
- damian2609
- Świeżak
ALe jak ciagne moto i przelaczaam przelacznik run to odrazu jak wlacze zaplon szarpnie i zalapie a potem to moge nawet 100km ciagnac i nawet nie strzeli w tlumik a jak przelacze to odrazu zalapie i jest mocne szrpniecie do przodu i jakby odciecie zaplonu po sekundzie
- damian2609
- Świeżak
nie rozumiem co piszesz. Oddaj to do mechanika albo wyrzućdo rowu jak sie zepsuł a nie potrafisz naprawić...
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Weź nawet tu nie pisz jak masz zamiar sie caly czas przypie...lac. CZego nie rozumiesz? wytlumacze dokladnie
- damian2609
- Świeżak
damian2609 napisał(a):ALe jak ciagne moto i przelaczaam przelacznik run to odrazu jak wlacze zaplon szarpnie i zalapie a potem to moge nawet 100km ciagnac i nawet nie strzeli w tlumik a jak przelacze to odrazu zalapie i jest mocne szrpniecie do przodu i jakby odciecie zaplonu po sekundzie
co ciągnąć? Jak ciągnąć?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
No jak ciagne motor samochodem na lince. Wrzucam dwojke i nie lapie nawet, no to przelaczam przelacznikeim run/off i wtedy sie odezwie, zalapie i znow nic, tak jakby po sekundzie odcinalo zaplon? wiesz o co mi chodzi?
Problem rozwiązany! Przyczyna to przetarty kabel od czujnika położenia walu. Wymieniłem kabel i jak ręką odjął. Pozdrawiam
Problem rozwiązany! Przyczyna to przetarty kabel od czujnika położenia walu. Wymieniłem kabel i jak ręką odjął. Pozdrawiam

- damian2609
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości