zakup suzuki gs550 1982 rok
• Strona 1 z 1
zakup suzuki gs550 1982 rok
Witam wszystkich.
Uzywałem opcji "szukaj" przeczesałem forum w miare dobrze pod kątem interesującego mnie tematu ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Mam zamiar kupic Suzuki gs550 z 1982 roku i mam kilka pytań odnośnie kilku spraw. Motor jest bardzo fajny, wyglada wizualnie dobrze
http://moto.allegro.pl/item180344166_suzuki_gs_550.html (otwórz link)
itd ale są rzeczy które zwróciły moją uwage:
- motocykl nie trzyma obrotów (po odpaleniu trzeba kręcic manetka bo niestety silnik gaśnie)
- sprzęgło "jakby" ciężko chodzi, sprawia wrazenie "jakby" nie odbijało choc właściciel mówi, że działa dobrze i, że tak ma być.
- na silniku w okolicach cylindra widać wyciek
Będę wdzięczny za rady bardziej doświadczonych użytkowników forum czy są to usterki po których motor nada się do wymiany generalnej czy raczej sa to rzeczy z którymi powinno sie dac rade bez większych kosztów. Wiadomo, że motor ma swoje lata ale pytam tak na wszelki wypadek.
Za góry dzieki. Pozdrawiam!
-
Uzywałem opcji "szukaj" przeczesałem forum w miare dobrze pod kątem interesującego mnie tematu ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Mam zamiar kupic Suzuki gs550 z 1982 roku i mam kilka pytań odnośnie kilku spraw. Motor jest bardzo fajny, wyglada wizualnie dobrze
http://moto.allegro.pl/item180344166_suzuki_gs_550.html (otwórz link)
itd ale są rzeczy które zwróciły moją uwage:
- motocykl nie trzyma obrotów (po odpaleniu trzeba kręcic manetka bo niestety silnik gaśnie)
- sprzęgło "jakby" ciężko chodzi, sprawia wrazenie "jakby" nie odbijało choc właściciel mówi, że działa dobrze i, że tak ma być.
- na silniku w okolicach cylindra widać wyciek
Będę wdzięczny za rady bardziej doświadczonych użytkowników forum czy są to usterki po których motor nada się do wymiany generalnej czy raczej sa to rzeczy z którymi powinno sie dac rade bez większych kosztów. Wiadomo, że motor ma swoje lata ale pytam tak na wszelki wypadek.
Za góry dzieki. Pozdrawiam!
-
- galesia_rudeboys
- Świeżak
ciężko na odległość ci coś doradzić wolne obroty to może regulacja gaźników, wyciek to może uszczelka pod głowicą sprzegło licho wi trzebaby obaczyć:) najlepiej dosiądź moto pojeździj troche jak bedzie ci sie dobrze jezdzic to potarguj sie troche ze względu na usterki i bierz z prostego powodu. ciężko ci bedzie w tej kategorii cenowej kupić lepsze moto...
jawa50>>>jawa175>>>3xjawa350ts>>>cbr1000>>>zzr1100...wreszcie upragniona hayabusa
)

- neptyk
- Świeżak
byłem, pojeździłem, kupiłem..
tak jak piszesz do wymiany uszczelka pod głowicą, w sprzęgle linka i te gaźniki do wyregulowania. Motor na żywo wygląda co najmniej jak Honda Hornet... 

- galesia_rudeboys
- Świeżak
no widzisz i masz fajne moto-akurat do nauki jazdy:) ja przesiadłem sie na cbr1000f po 8 latach jazdy jawą 350:):):) .....ale szczerze mówiąc jak sobie teraz pomyśle miało to swoje plusy i minusy. minusy-zaliczyłem lekkiego szlifa-spowodowanego totalnym brakiem techniki-jednak jazda na moto 25 koni a moto 130 koni to...tego nie da sie nawet porównać. no ale + jest że idealnie wymierzyłem w ilość mocy potrzebnej do tego aby motorek sprawiał mi frajde:))
jawa50>>>jawa175>>>3xjawa350ts>>>cbr1000>>>zzr1100...wreszcie upragniona hayabusa
)

- neptyk
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości