KTM 520 EXC - nie odpala
• Strona 1 z 1
KTM 520 EXC - nie odpala
Witam
Napotkałem problem i potrzebuję naprowadzenia co sprawdzić
Motor KTM 520 EXC odpalał z kopki oraz z akumulatora. Po transporcie go w pozycji lezącej na lewej stronie przez około 5-6 godzin został ściągnięty i wepchany do garażu i tak nie ruszany przez około miesiąca. Później poodkręcałem plastiki boczki filtr powietrza i zauważyłem ze w komorze filtra było około pół szklanki jakiejś cieczy domniemuje ze benzyna.
Teraz motor nie odpala ani z akumulatora (po naładowaniu) ani z kopki, na pych nie próbowałem jeszcze gdyż nie było warunków. Podczas prób odpalania dziwny taki odgłos jakby cos zasysał
Podpowiedzcie mi co powinienem sprawdzić w pierwszych kolejności lub co może być ewentualna przyczyną
Z góry dziękuję za sugestie
Napotkałem problem i potrzebuję naprowadzenia co sprawdzić
Motor KTM 520 EXC odpalał z kopki oraz z akumulatora. Po transporcie go w pozycji lezącej na lewej stronie przez około 5-6 godzin został ściągnięty i wepchany do garażu i tak nie ruszany przez około miesiąca. Później poodkręcałem plastiki boczki filtr powietrza i zauważyłem ze w komorze filtra było około pół szklanki jakiejś cieczy domniemuje ze benzyna.
Teraz motor nie odpala ani z akumulatora (po naładowaniu) ani z kopki, na pych nie próbowałem jeszcze gdyż nie było warunków. Podczas prób odpalania dziwny taki odgłos jakby cos zasysał
Podpowiedzcie mi co powinienem sprawdzić w pierwszych kolejności lub co może być ewentualna przyczyną
Z góry dziękuję za sugestie
- pldakuc
- Świeżak
to 4T nie powinno sie takich transportowac w pozycji leżacej. a wiec tak. po 1 trzeba wyjac swiece najlepiej wsadzic nową jak juz wyjmiesz swiece kopnij kilka razy zeby wydmuchał olej który mógł sie dostac nad tłoczek. wtedy powinien odpalic jeżeli nie zagada. to wyczysc gaźnik. wtedy powinno wszystko byc ok. 1 raz moze ciezko odpalic pewnie tez kopcił bedzie ale jak sie wszystko poprzepala bedzie ok. nie ma raczej innej opcji
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości