Ile wasze moto pali?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Ile wasze moto pali?
Jaka jest wartosc spalanie / 100 km zeby powiedziec ze pali malo?
czy 4-5 litrow na 100 km to duzo ? od czego zalezy ze motor mniej/wiecej plai? czy ja zmniejszam/zwiekszam obroty to spalanie sie zmniejsza ?

czy 4-5 litrow na 100 km to duzo ? od czego zalezy ze motor mniej/wiecej plai? czy ja zmniejszam/zwiekszam obroty to spalanie sie zmniejsza ?
- SuzukiRG80
- Świeżak
Uuu, temat rzeka
Spalanie zależy w zasadzie od wszystkiego, żeby tak wymienić parę rzeczy: pojemność silnika, sposób jazdy, stan techniczny pojazdu, jazda z górki/pod górkę, ilośc osób na maszynie.
Teraz jak rozróżnić czy pali dużo czy mało: no to też zależy bo jak powiesz, że motorynka (ca. 1,5 KM i 50ccm) pali 4l/100km to to będzie bardzo bardzo dużo, a jak powiesz, że sportowy "litr" tyle pali to będzie bardzo bardzo mało (tak naprawde to niemożliwie mało)

Teraz jak rozróżnić czy pali dużo czy mało: no to też zależy bo jak powiesz, że motorynka (ca. 1,5 KM i 50ccm) pali 4l/100km to to będzie bardzo bardzo dużo, a jak powiesz, że sportowy "litr" tyle pali to będzie bardzo bardzo mało (tak naprawde to niemożliwie mało)

będzie co ma być... nie ma się co spinać...
- łysy_głupek
- Świeżak
oj łysy,podziwiam ze tak opisales to na spokojnie
To jedno z "tych pytan" na ktore reakcja jest wiadomaa
<rzygi>
p.s Suzuki RG80,jest taka zasada- "ma jechać-musi palić" i nie mam tu na mysli: jazdy-czyli toczenia sie w tempie kapelusznika w skodzie fabii,bądz innym Tico

To jedno z "tych pytan" na ktore reakcja jest wiadomaa

p.s Suzuki RG80,jest taka zasada- "ma jechać-musi palić" i nie mam tu na mysli: jazdy-czyli toczenia sie w tempie kapelusznika w skodzie fabii,bądz innym Tico

-
mlody - VIP Ścigacz.pl
mlody napisał(a):oj łysy,podziwiam ze tak opisales to na spokojnie![]()
dobry dzień mam po prostu, jutro zaczynam dłuuugi weekend i to calutki z moto

będzie co ma być... nie ma się co spinać...
- łysy_głupek
- Świeżak
a więc przy ostrej jeździe moja ns1 80/montesa spala 5l/100km a normalnie to nie wiem bo nie jezdze normalnie ale cos kolo 3,5l moze 4
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
<b>SuzukiRG80 </B>
Twoje pytanie zabrzmiało bardzo dziwnie, to tak jak byś miał Ferrari i się pytał ile pali.... jak Cię stać na takie auto to i z "zalaniem" nie bedzie problemów, z moto jest tak samo... kup sobie 500-tke, to bedzie napewno "troche" mniej palił niż 1300....
Pozdr
Twoje pytanie zabrzmiało bardzo dziwnie, to tak jak byś miał Ferrari i się pytał ile pali.... jak Cię stać na takie auto to i z "zalaniem" nie bedzie problemów, z moto jest tak samo... kup sobie 500-tke, to bedzie napewno "troche" mniej palił niż 1300....
Pozdr
-
R1 - Bywalec
Witam, czasem mam takie dni że sobie jezdze moim GSX600F mega rekreacyjnie czyli ekonomicznie (zmiana biegów przy ok 5000obr/min moze nawet mniej) to wtedy pali ok 4-4,5l/100km, ale takie dni juz mi sie coraz rzadziej zdarzaja
,a przy normalnej jezdzie
ok 6-6,5l/100km a moze wiecej ........., zreszta kto by to liczyl - ma jezdzic i koniec
Ciekawe ile by spalil jadac autostrada rowna predkoscia powiedzmy 130km/h nonstop ?? - pewnie bardzo mało, ale to jest niemozliwe do wykonania
pozdrawiam

Ciekawe ile by spalil jadac autostrada rowna predkoscia powiedzmy 130km/h nonstop ?? - pewnie bardzo mało, ale to jest niemozliwe do wykonania

pozdrawiam
- seba_gsx600f
- Świeżak
seba_gsx600f napisał(a):Witam, czasem mam takie dni że sobie jezdze moim GSX600F mega rekreacyjnie czyli ekonomicznie (zmiana biegów przy ok 5000obr/min moze nawet mniej) to wtedy pali ok 4-4,5l/100km, ale takie dni juz mi sie coraz rzadziej zdarzaja,a przy normalnej jezdzie
ok 6-6,5l/100km a moze wiecej ........., zreszta kto by to liczyl - ma jezdzic i koniec
Ciekawe ile by spalil jadac autostrada rowna predkoscia powiedzmy 130km/h nonstop ?? - pewnie bardzo mało, ale to jest niemozliwe do wykonania![]()
pozdrawiam
Przy prędkosci do 140 km/h i zmianie biegow przy nie więcej niz 7tys obrotów,mi spalil minimalnie wiecej niz 5

-
mlody - VIP Ścigacz.pl
cbr 1000 f rekreacyjnie-6l na 100 km średnio ostro-7-8 l na 100 a ostro (na lotnisku np.)to 10+++ a co do zamykania kranika-to chyba zależy od moto-ja nigdy nie zamykam-nigdy!!! przez całą zime miałem otwarty i nic sie nie stało i nigdy mi paliwa nie ubyło...
Ostatnio edytowano 29/3/2007, 20:33 przez neptyk, łącznie edytowano 1 raz
jawa50>>>jawa175>>>3xjawa350ts>>>cbr1000>>>zzr1100...wreszcie upragniona hayabusa
)

- neptyk
- Świeżak
-
sopel - Świeżak
witam, moja kawka gpx600 pali od 4,5 przy rekreacyjnej jezdzie az do 7 litrow;/ mam pytanie nie wie ktos ile litrow zostaje kiedy silnik nie dostaje paliwa tylko trzeba go na rezerwe wrzucic??ile to moze byc litrow??
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1
"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
- qbas118
- Świeżak
hehe mój 50 cm potrafi wciągnać 4,5 a 5 przy ostrej zabawie 

http://www.bikepics.com/members/indus/ | http://www.tkkj.net/ | dt 80 kupię, chętni na gg
- indus
- VIP Ścigacz.pl
moj GSX pali po miescie 7-8 litrow , bez szalenstw na obrotomierzu, a po trasie , jednym tempem to 6-6,5 l
na zbiorniku 20L jeszcze nie udalo mi sie przeczolgac 300km
glownie po miescie jezdze wiec pali mi 8/100
na zbiorniku 20L jeszcze nie udalo mi sie przeczolgac 300km
glownie po miescie jezdze wiec pali mi 8/100
suzuki GSX 750F 1996r
-
marcinoo28 - Świeżak
Cos na temat kranika jest; wiekszosc moto ma kranik sterowany podcisnieniem... kiedy silnik nie pracuje przepona w kraniku zamyka zawor.... proste i skuteczne. Wiadomo ze nie trzeba wtedy nic zamykac ani otwierac. W moim dodoatkowo oprocz rezerwy jest polozenie kranika (PRI) gdzie napełniane sa gazniki grawitacyjnie - czyli bez koniecznosci pracy silnika... patent genialny bo po dłuzszych postojach nie ma klopotu ze cos tam wyschło w gaznikach.... mozna je zalac grawitacyjnie i po krzyku....
pozdrowki
pozdrowki
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
-
Wombat - VIP Ścigacz.pl
hehe ciekawe zawsze się zastanawiałem czy maja suzi dużo pali a tu widze że wcale nie ma źle , bo przy ostrym pizdowaniu potrafi wrąbać nawet 10/100 a tak normalnie to oscyluje około 7 .hehe teraz staram się troszeczke oszczędzić na paliwie bo wiosna ostro się odbiła na mojej kieszeni . ( pizdowanie to według mnie obrpty powyżej 8k./min do prawie przekręcenia silnika np. jak ścigam kumpla co sie buja na rr 929 hehe;)
motor jest bogiem prędkość nałogiem życie zabawą suzuki podstawą (gsx600f)
- ferdas
- Świeżak
zsanim to jest chyba tak że po odkręceniu ssania to się komora pływakowa zalewa paliwem więcej niż przy normalnym działaniu są większe obraty bo podaje więcej beny . tak mi się wydaje i chyba tak jest chyba że się myle ale raczej niee za wiele
motor jest bogiem prędkość nałogiem życie zabawą suzuki podstawą (gsx600f)
- ferdas
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa