aprilla rs 125 problem z predkoscia
• Strona 1 z 1
aprilla rs 125 problem z predkoscia
witam mam taki problem moja aprilla tak jakby nie miala mocy, slabe przyspieszenie mniejsza predkosc max 130. Wczesniej tak nie bylo,to znaczy przed remontem , zmienilem cylinder tlok i wal(wszystko dotarte mam przejechane ponad 2 tysiace).przed remontem na 3 szla ponad 100 km/h teraz nie bardzo obroty ida tak do 10 tys czasem 11 ale juz wyje , wczesnie do konca licznika krecila aha i wczesnie 140 to letko szla (wiecej nie sprawdzalem bo nie mialem gdzie).
bak i wezyki oki
filter powietrz nowy stozkowy
wydech arrow
Podejrzewam ze to wina gaznika,albo bedzie wyjechany albo iglice mam za wysoko, co wy o tym sadzicie
z gory dzieki za pomoc
bak i wezyki oki
filter powietrz nowy stozkowy
wydech arrow
Podejrzewam ze to wina gaznika,albo bedzie wyjechany albo iglice mam za wysoko, co wy o tym sadzicie
z gory dzieki za pomoc

- nightshadow82
- Świeżak
-
mognilwo - Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Re: aprilla rs 125 problem z predkoscia
nightshadow82 napisał(a):filter powietrz nowy stozkowy
Oto jest przyczyna...
Temat przenoszÄ™ do mechaniki.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Re: aprilla rs 125 problem z predkoscia
nightshadow82 napisał(a): wczesnie do konca licznika krecila
Nie dziw sie ze nie chce lepiej krecic
-
timciohamcio - Świeżak
Zaobserwuj czy podczas składania baku wężyk na pewno się nie zagina. W tych modelach był tak dziwacznie poprowadzony. Sam miałem taki problem i identyczne dolegliwości, jak opisujesz. Poprowadzenie wężyka inną drogą ( wsadziłem dłuższy ) rozwiązał problem permanentnie. Patrz też na temp silnika. U mnie 3 razy padła uszczelka pod głowicą. Raz unieruchomiła sprzęt, a raz odebrała mu moc. Objawiało się to tym, że dodatkowo bardzo kopcił ;]
Ogólnie... sorry ale to Aprilia. Wieeeele rzeczy mogło się zepsuć. Przerabiałem to
Ogólnie... sorry ale to Aprilia. Wieeeele rzeczy mogło się zepsuć. Przerabiałem to

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości