Zobacz wątek - Benzyna leje sie z gaźnika... pływak??
NAS Analytics TAG

Benzyna leje sie z gaźnika... pływak??

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Benzyna leje sie z gaźnika... pływak??

Postprzez hanys » 26/3/2007, 17:33

Na początku motocykl palił na 3 cylindry, sprawdziłem świece, wszystko okej. Teraz po probie uruchomienia z gaźnika leje sie benzyna. Czy powodem tego może być zawieszony pływak?? Jest jakis sposób żeby to naprawić samemu czy pozostaje tylko wizyta u mechanika (za bardzo sie na tym nie znam, a przy gaźnikach wole nie kombinowac).
pozdrawiam
hanys
Świeżak

Postprzez zephyr » 27/3/2007, 21:27

Też miałem podobny problem. Okazało się jak rozebrałem gaźniki, że miałem jakiś syf i iglica nie zamykała dopływu paliwa przez co cały czas się ono lało jak z wiadra. Wyczyściłem i wszystko grało:). Możliwe że może to być też pływak. Odłącz przewód paliwowy od gaźników tak żeby paliwo do nich nie leciało, potem zapal sprzęta i poczekaj aż całe paliwo się wypali z gaźników wtedy opadną pływaki. Natępnie podłącz paliwo i spróbuj czy dalej poleci. Jeżeli tak to bedziesz musiał raczej rozbierać gaźniki.
zephyr
Świeżak

Postprzez hanys » 27/3/2007, 21:53

Jutro zabieram moto do mechanika, mowi że rozbierać gaźniki i tak bedzie trzeba, a ja wole przy tym nie grzebac :D thx za odpowiedź
hanys
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

na górê