przytarte przednie zawieszenie
• Strona 1 z 1
przytarte przednie zawieszenie
Witam, nie dawno lekko przytarlem przednim lagiem tak ze jest on przytarty w miejscu gdzie jest uszczelniacz tak ze odrobiny gumy sie starlo i porysowal sie takze ten widelec ktory wchodzi w te lagi ( nie wiem czy moje slownictwo z zakresu mechaniki jest poprawne ale mam nadziee ze zrozumiecie) Moje pytanie brzmi tak: Czy te rurki musza byc idealnie gladkie zeby olej nie wyciekal zeby wszystko bylo zchermetyzowane. Bo zaczel mi cieknac olej wlasnie z tego lagu ale dopiero po dluzszej jezdzie kilka dni pozniej. Teraz nie wiem czy wystarczy zmienic uczelniacz czy to cos powaznego. Bardzo bym prosil o pomoc!
p.s. super pogoda tylko smigac
p.s. super pogoda tylko smigac
gs500, 96'r
-
007kaka - Świeżak
nawet jak masz leciutko porysowana lage to bedzie ci sie delikatnie olej saczyl... wiec najprawdopodobniej trzeba wymienic lage..... czy to przeszkadza w jezdzie?? zapewne troszke tak chociaz z tego co pamietam to kiedys w tzr'ce mialem rozwalony zimmering w jednej z lag (troche z tym jezdzilem bo nie mogli mi sciagnac uszczelniaczy) to nie wplywalo jakos znaczaco na jazde... albo po prostu tego nie zauwazylem
-
kravec - Administrator
nowa laga trochę kosztuje więc jeżeli uszkodził się uszczelniacz to wymień go na nowy to powinno zmniejszyć wyciek oleju
-
zephyr - Świeżak
Jak laga jest porysowana, to będzie się pocić. Uszczelniacz mógł się, co najwyżej podrapać o opiłki z lagi, bo to na wierzchu to tylko osłona przeciw pyłowa. Powinieneś wymienić lagę, niestety jak koledzy zauważyli to trochę kosztuje. Tym czasem pilnuj żeby olej nie leciał na tarcze i klocki.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości