Zobacz wÄ…tek - Dymi z tlumika nim siÄ™ rozgrzeje suzuki gsxr 750
NAS Analytics TAG

Dymi z tlumika nim siÄ™ rozgrzeje suzuki gsxr 750

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Dymi z tlumika nim siÄ™ rozgrzeje suzuki gsxr 750

Postprzez Leeruas » 23/3/2007, 15:50

Cześć wszystkim!
mam pytanko kto ma gsxr 750 98 roki i tez na zimnym zaraz po odpaleniu troche kopci dopiero gdy sie rozgrzeje tak do 45-50 stopni
jest oki znaczy nie kopci to norma ??? :evil:
Leeruas
Świeżak

Postprzez Mateusz1605 » 23/3/2007, 17:37

Ja nie wiem jak ten gsxr ale raczej wszystkie moto czy samochody dymiÄ… zanim sie rozgrzejÄ… tylko jedne bardziej drugie mniej
Mateusz1605
Świeżak

Postprzez lukas00 » 23/3/2007, 18:20

sluchaj ja nie dawno kupilem swojego fazera i ten sam problem mialem .... bo w porownaniu do samochodow silniki motocykli bardziej dymia jak sa nie rozgrzane ... wiec nie masz co sie przejmowac problem jest dopiero jak ten dym bedzie czarny bo to znaczy ze olej motor bierze i spala ... a dopoki tak nie jest to wporzadku
Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
lukas00
Świeżak

Postprzez Mateusz1605 » 23/3/2007, 18:30

No ewentualnie można a nawet trzeba kontrolowac stan oleju w silniku . Jak ubywa znaczy że bierze olej i dlatego kopci , ale jeśli jak jest rozgrzany to nie kopci to jest wszystko ok
Mateusz1605
Świeżak

Postprzez Wombat » 24/3/2007, 11:20

To para wodna sie wykrapla; przy zimnym silniku, jak pracuje moto na ssaniu, na bogatszej mieszance, jest jej wiecej - pierwszy powod, po drugie macie zimny cały układ wydechowy i juz stopniowo zaczyna sie ona wykraplac w kolektorze i tłumiku - a dopiero takie duze stosunkowo kropelki widac wlasnie gołym okiem, jak jest wszystko fest gorace to nie ma tego zjawiska i para wodna opuszcza tłumik w postaci molekularnej raczej, oko ma problemy z zarejestrowaniem tak małych obiektow.... a wykraplajac sie w powietrzu poza tłumikiem, powstajace krople tez sa dosc małe i trudno zauwazalne tym bardziej ze sa rozproszone w poiwetrzu, do tego istotne znaczenie ma temp powietrza... no ale to wiecie.
pozdro i nie popadac w obsesje....... hehe
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê