ninja zx750h
• Strona 1 z 1
ninja zx750h
witam mam mały problem z kawasaki ninja zx750h z 89roku. odcina mi obroty, dojdzie do 10 tys i spadają do zera. wie ktos może o co chodzi i jak to naprawić? przejrzałem całą instalacje elektryczna i nie znalazłem żadnego podejrzanego przekaźnika czy coś w tym rodzaju. ktoś wie co to może być niech pisze. poszukuje również serwisówkę do tego modelu.
- KASIA750H
- Świeżak
tak jadę i obroty dochodzą do 10 tys i wskazówka spada do zera i motor zwalnia, ale silnik pracuje, muszę puścić gaz żeby odzyskac kontrole nad motorem. Jak dla mnie to dość dziwne bo nie ma żadnego elektrycznego wtrysku paliwa czy coś bo on na gaźnikach jest, może ma jakiś przekaźnik na zapłonie że jak dojdzie do 10 tyś odcina zapłon. nie wiem już naprawdę co mu jest przejżałem cały motor, instalacje, i nic, jestem mechanikiem i nic nie znalazłem podejżanego. na necie też nie moge znaleść zadnych schematów elektryki ani serwisówki bo podobno to wersja amerykańska
- KASIA750H
- Świeżak
mialem podobnie - okazalo sie ze nie orginalne plywaki byly i paliwo cale wysysal a nie nadazalo zlatywac jak zwolnilem poczekalem z 5-10 sekund pelna para 30sekund znowu to samo. przyczyn moze byc wiele i wcale to nie musi byc to
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości