Zipp Quadra GT5 Gaśnie - pomocy!
• Strona 1 z 1
Zipp Quadra GT5 Gaśnie - pomocy!
Moim problemem jest gasniecie skutera podczas jazdy.
Po przejechaniu ok~ 10km moj skuter gasnie po czym mozna go ponownie zapalic lecz znowu gaśnie. Po ostygnieciu zaczyna sie od nowa (~10km i gasnie) / tłumnik jest goracy jak gdyby mial sie zaraz roztopic.
Czego tak sie dzieje? Prosze o Pomoc.

Po przejechaniu ok~ 10km moj skuter gasnie po czym mozna go ponownie zapalic lecz znowu gaśnie. Po ostygnieciu zaczyna sie od nowa (~10km i gasnie) / tłumnik jest goracy jak gdyby mial sie zaraz roztopic.
Czego tak sie dzieje? Prosze o Pomoc.
-

timciohamcio - Świeżak
nie zastanawiaj się zbytnio bo sam i tak nic nie wskórasz. Jedź do serwisu i niech sprawdzą luz zaworowy (jak to 4suw) oraz ustawienie gaźnika. Innej przyczyny nie widzę.
Jak 2suw to dolewasz dobrze oleju?
Jak 2suw to dolewasz dobrze oleju?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-

Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Jest to 2suw. Dozownik oleju mam caly czas olej tam jest i ubywa bo dolewam. Ale moim zdaniem to cos innego bo jak by mial za malo oleju to by sie zatarl czy cos w tym stylu a jak by mial za duzo to by dymil. Blokady mam wszystkie w nim od nowości wiec moze to cos ma do tego?
Na moja glowe to gasnie od elektryki (jak gasnie to jak bym mu kluczyk wylaczyl), ale dlaczego sie tak nagrzewa? (kolega sobie cygara odpalil od kolanka)
Nie znam sie za bardzo ale mozliwe ze to od modułu? bo podobno na nim jest jakas blokada
Na moja glowe to gasnie od elektryki (jak gasnie to jak bym mu kluczyk wylaczyl), ale dlaczego sie tak nagrzewa? (kolega sobie cygara odpalil od kolanka)
Nie znam sie za bardzo ale mozliwe ze to od modułu? bo podobno na nim jest jakas blokada
-

timciohamcio - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości