Zobacz wÄ…tek - FZS 600 2001 falujace obroty
NAS Analytics TAG

FZS 600 2001 falujace obroty

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

FZS 600 2001 falujace obroty

Postprzez krzys999 » 15/9/2010, 20:14

Witam wszystkich. jak widac jestem nowy na fym forum i na poczatek chciałem zapytac o taka rzecz jak falujace obroty z moim FZS powiem tyle ze moto mial wlasnie czyszczenie i synchro gaznikow. Przed tym zabiegiem rownierz falowaly ale badziej. czy ktos mial podobny problem i w czym moze tkwic haczyk?? wiem ze pewnie w kazdej czesci zwiazanej z silnikiem ale moze cos mi sie uda dowiedziec wiecej na temat tego modelu. Tylko prosze nie piszcie zebym poszukał na forum bo juz mnie trafia .... to szukanie chyba ze ktos ma linka to prosze bedzie szybciej :) Pozdrawiam i z gory wielkie dzieki za odpowiedzi,podpowiedzi lub nie :x
krzys999
Świeżak

Postprzez krzys999 » 16/9/2010, 20:56

Powiem tak, za wiele niewiem o motorku bo mam go dopiero 3mies. moto jest z francji i na na liczniku 29tys. raczej na99% wszystko wyglada jak na ten przebieg.Krucce sa jak nowe zadnych pekniec czy jakis innych wad ogolnie moto wyglada na zadbany(mia 1 wlasciciela)Mial mala glebe jak kazdy moto ale zadnych powarznych uszkodzen(czacha,wgniotka i lekkie rysy dekla.)wymienilem olej,filtr oleju i powietrza pozcym oddalem na synchro i czyszczenie gaznikow. po tym zabiegu mechanik stwierdził iz dalej ma lekkie falowanie obrotow i podawal ze moze to byc;wypracowane gazniki,wypalona uszczelka glowicy,luz zaworowy itp. ale niechce sie bawic w koszta skoro moze tak ma byc. Nigdy niemialem fazera i niewiem ja moto sie sprawuje i zachowuje poprzedni moto to bandit n600 ale to inna bajka:) a tak konczac po kupnie dowiedzialem sie ze moto tez chodzil na sportowym wydechu ale filtr norna tylko ze niewiem co za firmy byl tlumnik bo go "fachofcy"sprzatli i zalozyli na szybko orginal:-(
krzys999
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê