Jak przeczyścic gażniki
• Strona 1 z 1
Jak przeczyścic gażniki
Witam mam następujący problem a mianowicie nie wiem jak wyczyścić gaźniki odkręciłem śrubki z których spuszcza sie benzynę na zimę odpiąłem przewód od pompki paliwowej i dmuchnąłem ciśnieniem i przedmuchałem dysze i moto dalej zapaliło ale chodziło jakoś na wysokich obrotach i po chwili dalej zgasło tak jakby benzyny niedostała albo dalej zatkali sie gaźniki a i dodam ze jest tam jakieś pokrętło ale nie wiem od czego ono jest bo jedna osoba przez pomyłkę pokręciła mi tym a i jak ma by ustawiony kranik bo ja mam cały czas na rezerwie ??? POZDRAWIAM

-
jarek20 - Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
ja na Twoim miejscu nie grzebalbym przy gaznikach jak nie masz pojecia zostaw to komus kto sie zna , chyba ze chcesz sobie rozregulowac calkiem gazniki, wtedy zaczniesz sezon od ich synchronizacji.
suzuki GSX 750F 1996r
-
marcinoo28 - Świeżak
to pokrętło pewno jest od wolnych obrotów dlatego jak zapaliłeś to miałeś duże obroty jak ktoś Ci przy tym grzebał. W zaźniku musisz wszystko dobrze wydmuchać. Jeżeli niedochodzi Ci paliwo do sprawdz filtr paliwa, jeżeli go nie masz to polecam założyć bo co jakiś czas bedzie Ci zawalać gaźniki zwłaszcza jak masz jeszcze w nie najlepszym stanie bak wewnątrz. Jeżeli to nie od tego to sprawdz jeszcze kranik bo tam też jest sitko i mogło się czymś zapchać. Po czyszczeniu gażników najlepiej jest jeszcze zrobic synchro bo mogło się coś przestawić w czasie czyszczenia. Ustawienie kranika nic tu nie zmienia.
-
zephyr - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości