help
• Strona 1 z 1
help
Ludzie pomocy!!!!!po paru miesiącach stania w garażu dziś odpaliłem moje er5 i........ masakra.Wiem,że kawasaki to podobno g... ale cos takiego to jakaś parodia.Po odpaleniu motocykl zaczął dymić a po minucie w garażu było siwo,jakby ktoś ognisko rozpalił
oczywiście silnik pracuje ładnie,zapalił bez problemu,olej jest,ale dymi jak cholera.Nie wiem co mam robić,to mój pierwszy motocykl i od razu takie coś,czy możliwe jest,żeby jakiś simering puścił od stania w garażu? no ale bez przesady,motocykl nie był używany od długiego czasu,a jak sprawdzałem przy zakupie wszystko grało i nie było nawet mowy o żadnym dymieniu.Proszę o pomoc kogoś,kto sie zna na mechanice,ale konkretnie,co z tym fantem zrobić

- marcin1982
- Świeżak
"motocykl zaczął dymić", ale skąd dokładnie dym się ulatniał? z silnika czy z wydechu? A może żarówka sie przepaliła
?

Hajka juz stoi 

-
Warsaw Stunt Squad - Świeżak
Słuchajcie,dla mnie tez to jest troche dziwne,ale odpalił dobrze,bez żadnego kręcenia,pochodził normalnie,a po ok pół minuty z wydechu zaczał dymić na niebiesko,jak troche pochodził na obrotach to coraz mocniej zaczął dymić,jakby poszedł któryś uszczeniacz,ale od stania w garażu?świece ma nowe,przewody nowe,zaraz ide zobaczyć czy dwa gary są ciepłe no i czy żarówki działają 

- marcin1982
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa