Honda CBF 500 czynności serwisowe
• Strona 1 z 1
Honda CBF 500 czynności serwisowe
Witam wszystkich.
Stałem się wczoraj posiadaczem Hondy CBF 500 z 2004r. Niestety nie mam instrukcji obsługi, dlatego też mam kilka pytań
1. Ile płynu chłodniczego wchodzi do tej Cbf'ki?
2. A ile płynu hamulcowego trzeba kupić?
3. Jakie powinno być ciśnienie w kołach?
4. Nie działa mi podświetlenie prędkościomierza i obrotomierza czy łatwo da się wymienić żarówki (ile i jakie?) cczy trzeba pół licznika rozbierać?
5. Gdzie sÄ… jakieÅ› bezpieczniki w tej Hondzie?
To by było póki co na tyle
Z góry dzięki i pozdro.
Stałem się wczoraj posiadaczem Hondy CBF 500 z 2004r. Niestety nie mam instrukcji obsługi, dlatego też mam kilka pytań

1. Ile płynu chłodniczego wchodzi do tej Cbf'ki?
2. A ile płynu hamulcowego trzeba kupić?
3. Jakie powinno być ciśnienie w kołach?
4. Nie działa mi podświetlenie prędkościomierza i obrotomierza czy łatwo da się wymienić żarówki (ile i jakie?) cczy trzeba pół licznika rozbierać?
5. Gdzie sÄ… jakieÅ› bezpieczniki w tej Hondzie?
To by było póki co na tyle

- kiep
- Świeżak
Znalazlem tylko cos takiego
http://www.megaupload.com/?d=TJQB1QCD
Moze sie Tobie przyda
edit
A co do podswietlenia to w moim bandicie wygladalo to tak ,ze kazdy z zegarów jest podswietlany dwoma diodami.Po zdjeciu obudowy liczników powinny byc wcisniete w puszke w gumowych oslonkach
koszt jednej diody to ok 3zł (przynajmniej ja tyle placilem) A wymienia sie to naprawde banalnie. W obu zegarach to kwestia 20minut
pewnie w Twoim bedzie podobnie ,chociaz no to musisz spytac sie kogos kto ma Honde :p
http://www.megaupload.com/?d=TJQB1QCD
Moze sie Tobie przyda

edit
A co do podswietlenia to w moim bandicie wygladalo to tak ,ze kazdy z zegarów jest podswietlany dwoma diodami.Po zdjeciu obudowy liczników powinny byc wcisniete w puszke w gumowych oslonkach

- hans313
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości