r6 nie zapala
• Strona 1 z 1
r6 nie zapala
Jestem nowy na forum a więc witam wszystkich.
Mam pewien problem z yamaha R6.
Mam problem z ustawieniem obrotów. Kiedy ustawie je na około 900 obrotów na minute przez chwile chodzi równo ale póżniej spadaja aż silnik gaśnie. I tu następny problem. Po tym jak zgaśnie nie moge go ponownie odpalić. Ale gdy odczekam około godziny lub dwóch pali bez problemu.
Jaka może być przyczyna tych problemów.
Z góry dziękuje za wszelkie rady.
Mam pewien problem z yamaha R6.
Mam problem z ustawieniem obrotów. Kiedy ustawie je na około 900 obrotów na minute przez chwile chodzi równo ale póżniej spadaja aż silnik gaśnie. I tu następny problem. Po tym jak zgaśnie nie moge go ponownie odpalić. Ale gdy odczekam około godziny lub dwóch pali bez problemu.
Jaka może być przyczyna tych problemów.
Z góry dziękuje za wszelkie rady.
- marcinho4td
- Świeżak
R6 jest z 2001 roku. Jeszcze na gażniku.
Dodam jeszcze że wczoraj gdy mi zgasła to gdy próbowałem ją odpalić przekręciłem manetke na max i odpaliła tyle że wogule nie reagowała na gaz. Manetka była odkręcona do końca a ona ledwo chodziła. Potem po odczekaniu około 2 godzin wszystko było ok.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Mam z nią jeszcze jeden problem. mianowicie pierwszy bieg wskakuje dość cieżko i słychac dość głośne trzaśnięcie a do tego motocykl lekko rusza do przodu. Czy to wina uszkodzonej skrzyni?
Pozdrawiam
Dodam jeszcze że wczoraj gdy mi zgasła to gdy próbowałem ją odpalić przekręciłem manetke na max i odpaliła tyle że wogule nie reagowała na gaz. Manetka była odkręcona do końca a ona ledwo chodziła. Potem po odczekaniu około 2 godzin wszystko było ok.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Mam z nią jeszcze jeden problem. mianowicie pierwszy bieg wskakuje dość cieżko i słychac dość głośne trzaśnięcie a do tego motocykl lekko rusza do przodu. Czy to wina uszkodzonej skrzyni?
Pozdrawiam
- marcinho4td
- Świeżak
Wygląda na zalane świece lub za mało paliwa (problem z pompą paliwa).
Problem ze skrzynią to raczej albo sprzęgło (skleja się i dlatego szarpie), albo standard w motocyklach...
Problem ze skrzynią to raczej albo sprzęgło (skleja się i dlatego szarpie), albo standard w motocyklach...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Dzięki za podpowiedż. Czyli najlepiej wymienić świece i sprawdzić pompe.
A co do biegu to też mi sie wydaje że to jakiś problem ze sprzęgłem.
Pozdrawiam
A co do biegu to też mi sie wydaje że to jakiś problem ze sprzęgłem.
Pozdrawiam
- marcinho4td
- Świeżak
Dodam że za pierwszym razem gdy wbijam pierwszy bieg to szarpie, ale gdy nie puszczając sprzęgła z jedynki wbije luz i znów jedynke to wchodzi płynnie. Podobnie jest przy zgaszonym silniku- też wskakuje bez problemu.
A co do problemu z odpalaniem to chyba pompka bo czasem włączając zapłon słychać jakby pompka sie zacinała i właśnie wtedy nie odpala.
A co do problemu z odpalaniem to chyba pompka bo czasem włączając zapłon słychać jakby pompka sie zacinała i właśnie wtedy nie odpala.
- marcinho4td
- Świeżak
- marcinho4td
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości