Skuter gdy dodam gazu traci moc i sie dusi
• Strona 1 z 1
Skuter gdy dodam gazu traci moc i sie dusi
Witam posiadam Malaguti f 12 chlodzone ciecza nigdy nie mialem z nim problemu ale pewnego razu jak jedzilem zgals mi tak jak by zabraklo paliwa wyczyscilem swiece i zapalilem i od tego momentu skuter jak dodam gazu rospedzi sie max 15 km/h a nastepnie zaczyna sie dusic a czasami nawet go zadusi ze zgasnie nie wiem co to moze byc wymienilem gaznik na nowy ssanie tak samo swieca nowa i dalej ten problem jest gdy ruszam to ma sile jak zlapie 15 km/h to zaczyna slabnac i sie dudsic gazik byl regulowany i dalej nic filtry przeczyszczone kranik tez nowy paliwo doplywa. z gory dzieki za porady 

- ziomalek1407
- Świeżak
gdy go zapale i jest zimny przejade max 500 metrow jest normalnie ale pozniej coraz gorzej nie ma sily i sie dusi a jak go zgasilem i chcialem odpalic to zalapal cos strzelilo z tlumika i teraz wogole nie moge zapalic
- ziomalek1407
- Świeżak
Nie bardzo się znam na skuterach ale.. takie objawy w dwusuwach typu mz, motorynki i inne komary to uszkodzony kondensator, w skuterku pewnie masz już cewkę zapłonową więc może to ona. Albo co jest moim zdaniem pewniejsze to zapchany filtr powietrza. Czyszczenie może nie pomóc a łatwo to sprawdzić, zdejmij z gaźnika filtr a na to miejsce załóż podwójnie złożony materiał gumką recepturką do okoła i ogień:)
Założyłem że iskra jest.
Założyłem że iskra jest.
- sonic
- Świeżak
- ziomalek1407
- Świeżak
sprawdz kompresje i wyglada jakby mial za duzo powietrza w mieszance.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
- ziomalek1407
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości