MZ (Lekkie wymiany w silniku)
• Strona 1 z 1
MZ (Lekkie wymiany w silniku)
Wiec tak zakupiłem moto(mZ 150 r87 zepsute od razu poszło do mechanika wymienione zostały następujące części :Korbowód łożyska zimeringi łańcuszek sprzęgła tarcze i trzeba docierać korbę i pozyska? czy mogę dawać opór ?
(JP) ;P ETZ
-
EtZLuKash150 - Świeżak
-
EtZLuKash150 - Świeżak
az dziw ze tlok z pierscieniami nie zostal wymioeniony skoro korba i lozsyka do wymiany.
co do docierania:
-staraj sie nie przekraczac 4 tys obr.
-unikać 5tego biegu
- lać ciut wiecej mixolu
- nie przegrzac silnika
najlepiej sie dociera na mniejszych odcinkach ale na bardziej odwinietej manetce ;] tylko bez przesady.
co do docierania:
-staraj sie nie przekraczac 4 tys obr.
-unikać 5tego biegu
- lać ciut wiecej mixolu
- nie przegrzac silnika
najlepiej sie dociera na mniejszych odcinkach ale na bardziej odwinietej manetce ;] tylko bez przesady.
- RafalGSXR
- Świeżak
powiem tak pół roku temu był remont Tłok Szlif wał łożyska itp ale siadły łożyska i korba i takie tam .
(JP) ;P ETZ
-
EtZLuKash150 - Świeżak
Nie ważne że tylko te części zostały wymienione. Po rozbiórce wszystko musi od nowa się spasować. Lepiej kupić lepszy olej np. semisynthetic 2T. Ja taki leje i jest super. Mixol to kupa. I docieranie ze zmiennymi obrotami. Należy pilnować temperatury silnika aby się nie przegrzał.
-
adamRS - Świeżak
no ja leje mixol i zły nie jest fajnie chodzi moto dotrze moto tylko 350km tak postanowiłem .
(JP) ;P ETZ
-
EtZLuKash150 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości