Yamaha R1 problem z obrotami
• Strona 1 z 1
Yamaha R1 problem z obrotami
Witam, posiadam Yamahę R1 rocznik 2006, mam problem z obrotami a mianowicie gdy jeżdżę to co jakiś czas ( mniej więcej co 20 km ) obroty skaczą gdy wcisnę sprzęgło i jadę to mam 2tys obrotów gdy stanę to obroty spadają do zera i silnik gaśnie, pomaga przekręcenie kluczyka i odpalenie ponownie, gdy tak zrobię to na jakiś czas jest dobrze.
Jest to uciążliwe ponieważ jadąc w korku to motocykl gaśnie.
Oddałem do serwisu błędu żadnego nie było, mechanicy stwierdzili że jakaś uszczelka była podwinięta i łapał lewe powietrze lecz to nie rozwiązało problemu..
Czy ktoś miał już podobny problem ?
Gdzie udać się najlepiej w okolicy Poznania z tą awarią ?
Jest to na tyle nie wygodne że motor nie pokazuje żadnego błędu no i to że chodzi ok dopiero w czasie jazdy występuje ta usterka..
Za wszelką pomoc dziękuję i pozdrawiam..
Jest to uciążliwe ponieważ jadąc w korku to motocykl gaśnie.
Oddałem do serwisu błędu żadnego nie było, mechanicy stwierdzili że jakaś uszczelka była podwinięta i łapał lewe powietrze lecz to nie rozwiązało problemu..
Czy ktoś miał już podobny problem ?
Gdzie udać się najlepiej w okolicy Poznania z tą awarią ?
Jest to na tyle nie wygodne że motor nie pokazuje żadnego błędu no i to że chodzi ok dopiero w czasie jazdy występuje ta usterka..
Za wszelką pomoc dziękuję i pozdrawiam..
- jachu_R1
- Świeżak
Mógłbyś podjechać do mnie to by sie coś wykombinowało z tym. Daleko nie masz. trzeba by przejrzeć układ paliwowy itp. ale bliżej bedziesz miał do Przema. on jest z poznania i zna sie na rzeczy wiec napewno cos zaradzi
Napisz do niego na PW.

-
2pac - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości