Problem z hamulcami!
• Strona 1 z 1
Problem z hamulcami!
Witam wszystkich forumowiczów:)
Mam problem z hamulcami, a więc od początku.
Jakiś czas temu kupiłem Kawasaki ZX-6R z 2001roku. Było z nią troche problemów, bo maszyna wypadkowana, ale pieniędzy i serca nie szczędziłem i wszystko potykałem. Gdy już wszystko wydawało się w porządku i w końcu wyjechałem to okazało się, że przedni hamulec ledwo działa, przedstawie to jaśniej:
Gdy motocykl stoi to hamulec jest twardy tak jak powinien być, ale gdy przepcham to troche po garażu, albo wystarczy, że zrobie ok 10metrów po naciśnięciu hebla jest on miękki! i dopiero po dwukrotnym naciśnięciu hebla hamuje.
Na postoju jak go nie ruszam hamulec zawsze jest twardy.
Pomóżcie, podpowiedzcie co zrobić? Jakieś pomysły?
- Wymieniłem już płyn hamulcowy
- Sprawdziłem połączenia węży hamulcowych
- Czyściłem tłoczki w zaciskach i zaciski
- Sprawdzałem całą instalacje czy gdzieś się nie poci i nic nie znalazłem.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc:)
Mam problem z hamulcami, a więc od początku.
Jakiś czas temu kupiłem Kawasaki ZX-6R z 2001roku. Było z nią troche problemów, bo maszyna wypadkowana, ale pieniędzy i serca nie szczędziłem i wszystko potykałem. Gdy już wszystko wydawało się w porządku i w końcu wyjechałem to okazało się, że przedni hamulec ledwo działa, przedstawie to jaśniej:
Gdy motocykl stoi to hamulec jest twardy tak jak powinien być, ale gdy przepcham to troche po garażu, albo wystarczy, że zrobie ok 10metrów po naciśnięciu hebla jest on miękki! i dopiero po dwukrotnym naciśnięciu hebla hamuje.
Na postoju jak go nie ruszam hamulec zawsze jest twardy.
Pomóżcie, podpowiedzcie co zrobić? Jakieś pomysły?
- Wymieniłem już płyn hamulcowy
- Sprawdziłem połączenia węży hamulcowych
- Czyściłem tłoczki w zaciskach i zaciski
- Sprawdzałem całą instalacje czy gdzieś się nie poci i nic nie znalazłem.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc:)
- boobas00
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości