Jawa 350- problem
• Strona 1 z 1
Jawa 350- problem
Witam wszystkich prosilbym was o pomoc, a mianowicie po odpaleniu mojej Jawy 350 i wrzuceniu jedynki,puszczeniu sprzegla, raczka sprzegla nie odbija,a motocykl nie rusza...
Po odkreceniu kapy zauwazylem iz "krzywka samoczynnego wylaczania" i "dzwignia sprzegla" (chyba tak to sie nazywa) sie klinuja i nie pozwalaja wejsc na swoje miejscie.
Dla ulatwienia zrobilem fotke:
(otwórz link)
W tej pozycji wlaczona jest jedynka, tylko sprzeglo nie moze "odbic"
Kazda wypoweidz bedzie mile widziana,prosze o pomoc bo sezon w pelni a ja stoje w garazu...
Po odkreceniu kapy zauwazylem iz "krzywka samoczynnego wylaczania" i "dzwignia sprzegla" (chyba tak to sie nazywa) sie klinuja i nie pozwalaja wejsc na swoje miejscie.
Dla ulatwienia zrobilem fotke:

W tej pozycji wlaczona jest jedynka, tylko sprzeglo nie moze "odbic"
Kazda wypoweidz bedzie mile widziana,prosze o pomoc bo sezon w pelni a ja stoje w garazu...
- zajac1
- Świeżak
Z tego co pamiętam musisz poipuścić linke na tej śrubce skręcanej co ją trzyma podkręcić śrubkę od sprzęgła tą na środku wtedy ta wajcha co Ci się klinuje podejdzie do góry i znów napiąc linke skręcić i wszystko powinno być ok
Gsx-f 600 94r.
- Szkulek
- Świeżak
Chyba wiem. A wykręć calkiem tę śrubkę od wajchy i przewróć motocykl na prawą stronę i zobaczy czy wyleci stamtąd taki mały śrut. Jeżeli jest to nie wiem ale pewnie go nie masz i albo go załatw albo rozbierz jakies małe łożysko i wrzuć go tam. Podejżewam ze to będzie przyczyna.
Gsx-f 600 94r.
- Szkulek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości