[Suzuki RF 600 R] Problemy z
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Suzuki RF 600 R] Problemy z
Cześć nazywam się Adam i mam GPZ 500 S. Chcę go zmienić na Suzuki RF 600 R z 1994 r
Czytałem że moto ma słabą skrzynie biegów i duzo pali.
Jakie są pierwsze objawy zużytej skrzyni biegów i jak to sprawdzić podczas jazdy próbnej??
Jakie jest zużycie paliwa podczas normalnej jazdy ( do 120 km/h) ??
Czytałem że moto ma słabą skrzynie biegów i duzo pali.
Jakie są pierwsze objawy zużytej skrzyni biegów i jak to sprawdzić podczas jazdy próbnej??
Jakie jest zużycie paliwa podczas normalnej jazdy ( do 120 km/h) ??
- Adam RF 600 R
- Świeżak
Sprawdz jak wchodza biegi na wysokich obrotach... mi pali ok 6-7.5litra przy malo spokojnej jeździe...wszystko zalezy jak jezdzisz...przy plynnej jeździe duzo nie pali
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
RFa którą miałem w trasie paliła ok 7l a Warszawskich korkach lubiła nawet 9 pociągnąc. ja osobiscie nie miałem problemów ze skrzynią ale znam przypadki że 2 wyskakiwała. a tak ogólnie to musisz ja przepędzić i nie zwracac uwagi na to ze 2 strasznie głosno wchodzi (ten typ tak podobno ma) i rzeczywiscie moj tak miał
- GrzeÅ›
- Świeżak
Witam jaestem posiadaczem RF 600 jeżdzę nim rok i jeszcze ani razu mnie nie zawiudł wszystko pracuje ok skrzynia też jest dobra z tego co słyszałem to w RF 900 jest słaba skrzynia a w 600 jest ok polecam to moto
Suzuki RF 600R
-
wasiu - Świeżak
rf600 - porażka
kolego daj sobie spokój z rf-ką . to najbardziej nieudany motor na jakim jezdziłem(cięzki, słabe zawieszenie, słaby dostęp do części).
co do spalania to mi potrafił zjarać 10l/100km przy ostrzejszej jeździe.
lepiej kup sobie jakiegoÅ› gsxa
co do spalania to mi potrafił zjarać 10l/100km przy ostrzejszej jeździe.
lepiej kup sobie jakiegoÅ› gsxa
- pulos
- Świeżak
jak czytam opowiastki tego kretyna EVILA (patrz wyżej) to mi sie żygac chce ale na niego ignorujcie ludzie jego posty koleś jedyne na czym sie zna to przeglądanie katalogów z danymi i wypisyanie na forum kretynskich opini gość nie ma zielonego pojęcia o motocyklach.
a wracając do tematu polecam ci rf-ke co do skrzyni to tak jak moi przedmówcy pisali nie powinno być z nią problemów chyba że ktoś ostro jeżdził na kole i przebijał biegi na max. obrotach bez sprzegła z 1 na 2 ale wtedy to mało który moto wytrzyma.
co do spalania to tak ok.6.5-7,5l
a wracając do tematu polecam ci rf-ke co do skrzyni to tak jak moi przedmówcy pisali nie powinno być z nią problemów chyba że ktoś ostro jeżdził na kole i przebijał biegi na max. obrotach bez sprzegła z 1 na 2 ale wtedy to mało który moto wytrzyma.
co do spalania to tak ok.6.5-7,5l
- gozdzik77
- Świeżak
Witam mam RF 600R 93r. od okolo 2 lat i sprawuje się naprawde zacnie skrzynie biegow jest ok jak narazie biegi wchodzą ładnie po dobrej regulacji i synchronizacji nie pali duzo nawet przy ostrzejszej jezdzie polecam ładny i fajnie brzmiący sprzęcik
pozdrawiam

- Tomirf
- Świeżak
Dobra, dobra, wlasciwie masz racje. Posiadajac jednak > 2000 postow czyli wedlug Twojej teorii, ma sie wieksza range itd. mozna pisac co sie chce, bo jak ktos z mala liczba tak napisze to go pojada i to mnie troche irytuje..
Wybacz, pozdro
Wybacz, pozdro
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
SzpiceR napisał(a):wywnioskowałbym ze ma ponad 2000 postów na koncie o raz nalezy do fanklubu wiec byle kim nie jest jakby nic niewiedzial i tak pisał dostałby BANa juz dawno...
SzpiceR
powiem tak nie ilość postów się liczy!!!
bo można pisać dużo ale nie koniecznie mieć pojęcie o tym co sie pisze
Czytałem wiele postów Evila i jedyne co potrafi to mieszac z błotem wszystkich którzy jeżdzą innym sprzętem niż on!!!
poprostu niewiele cennych jest jego postów!!!
- gozdzik77
- Świeżak
A jaka jest standardowo polecana przez producenta?
Po co kombinować i poprawiać fabrykę?
Oni chyba mieli troche więcej kasy na testy itp?
Akurat w tej dziedzinie nie polecam poprawiania po inżynierach(można przy wydechu, wyglądzie itp).
Jesteś pewien, że właściwości jezdne nie ulegną zmianie tj. pogorszeniu?
Po co kombinować i poprawiać fabrykę?
Oni chyba mieli troche więcej kasy na testy itp?
Akurat w tej dziedzinie nie polecam poprawiania po inżynierach(można przy wydechu, wyglądzie itp).
Jesteś pewien, że właściwości jezdne nie ulegną zmianie tj. pogorszeniu?
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Kim trzeba byc,by pisac takie pytania jak BoguÅ›,tego juz nie mozna czytac,prawie co dzien jest temat o oponach .Czy wejdzie?Czy polepszy sie prowadzenie moto?itd
Ha,wiadomo,ze wiekszosc by chciala tyl opone 200 bo jest szpan ,tak tak i nie pisac mi ,ze nie ,bo...
Zakladasz taka opone jaka podaje manual i nie zawracaj se glowy zmiana na wieksza
Ha,wiadomo,ze wiekszosc by chciala tyl opone 200 bo jest szpan ,tak tak i nie pisac mi ,ze nie ,bo...
Zakladasz taka opone jaka podaje manual i nie zawracaj se glowy zmiana na wieksza
-
macs - Bywalec
Witam, Dolacze sie do wypowiedzi kolegow... Otoz ja tez mam RFa i na niego nie narzekam. Taki sam motor posiada moj kolega i rowniez 0 klopotow. Pali od 6 do 9 - wszystko zalezy od stylu jazdy i stanu silnika !
ps. Oponka 180 wchodzi do RFa (mam taka zalozona) podobno tez ze wejdzie 200 ale tego nie jestem pewnien...
ps. Oponka 180 wchodzi do RFa (mam taka zalozona) podobno tez ze wejdzie 200 ale tego nie jestem pewnien...
- tejko
- Świeżak
Boguś napisał(a):mam pytanie posiadam suzuki rf i czy wejdzie mi na tył opona 180cm??
a poprzedni post 2 lata temu....
jednak podepnę się pod Evila "rzygowina" bo ani to zwrotne, ani przyspiesza, ani wygodne, ani tanie w częściach, ani mało awaryjne, ani z charakterem...
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Ja znowu słyszałem, że w 600 szybciej pada skrzynia niż w 900... Powiem szczerze... W każdym moto potrafi paść drugi bieg... Po pierwsze z względu na jego charakterystykę/przełożenie, po drugie jest to ulubiony bieg stunterów/pseudostunterów... Poprostu czy to honda, suzuki, yamaha, czy kawa 2ka może paść... A rr'ka?? Taki twardy motocykl... I też 2ki padają jak w r6... Młody składa już drugą skrzynie w rrce po wyskakującej 2ce...
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
Przemo_rene napisał(a):Boguś napisał(a):mam pytanie posiadam suzuki rf i czy wejdzie mi na tył opona 180cm??
a poprzedni post 2 lata temu....
jednak podepnę się pod Evila "rzygowina" bo ani to zwrotne, ani przyspiesza, ani wygodne, ani tanie w częściach, ani mało awaryjne, ani z charakterem...
koleś pirdo**** lisz mi tu farmazony zadałem pytanie myślałem że ktos konkretnie odpowie na to pytanie wiec dziwie sie jezeli nie potrafisz odpowiedziec mi konkretnie to po co srasz pierdoły?????? jezeli lubisz jechać po kimś to prosze bardzo......
- BoguÅ›
- Świeżak
Uprzedzając ostrzeżenie pytam... O co ci człowieku chodzi?? Boguś chłopaki wypowiedzieli swoje zdanie...
Idiotyzmem jest zakładanie za dużej opony do moto... Założyłbyś opony od ciągnika do auta?? No czemu nie!! Przeciesz twoje auto wyglądało by jak terenowe!! No widzisz... Szeroki lak nie ma za zadanie ładnie wyglądać (choć wygląda super) a utrzymywać przyczepność przy małych kontach nachylenia... Ale producent musi fabrycznie przystosować moto do takich opon
Idiotyzmem jest zakładanie za dużej opony do moto... Założyłbyś opony od ciągnika do auta?? No czemu nie!! Przeciesz twoje auto wyglądało by jak terenowe!! No widzisz... Szeroki lak nie ma za zadanie ładnie wyglądać (choć wygląda super) a utrzymywać przyczepność przy małych kontach nachylenia... Ale producent musi fabrycznie przystosować moto do takich opon
Jak fenix z popiołów 

-
miki1406 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości