Pali bezpiecznik 30 A
• Strona 1 z 1
Pali bezpiecznik 30 A
Witam wszystkich!
Potrzebuje pomocy. Mianowicie spalił mi się regulator napięcia w FZR 600 zakupiłem nowy regulator podłączyłem i przy próbie odpalenia moto palą sie dwa bezpieczniki 30A (te główne pod lewa boczną owiewka zadupka) Ręce oraz siły już mi opadają chciałbym jeszcze w tym sezonie polatać. Otóż co sprawdziłem miernikiem 3 kable idące do regla koloru białego dają taki sam prąd nie za duży na wolnych obrotach ok 11V więc uważam iż alternator pracuje dobrze a więc ktoś miał taki problem gdzie może być zwarcie??
Potrzebuje pomocy. Mianowicie spalił mi się regulator napięcia w FZR 600 zakupiłem nowy regulator podłączyłem i przy próbie odpalenia moto palą sie dwa bezpieczniki 30A (te główne pod lewa boczną owiewka zadupka) Ręce oraz siły już mi opadają chciałbym jeszcze w tym sezonie polatać. Otóż co sprawdziłem miernikiem 3 kable idące do regla koloru białego dają taki sam prąd nie za duży na wolnych obrotach ok 11V więc uważam iż alternator pracuje dobrze a więc ktoś miał taki problem gdzie może być zwarcie??
- mlody104
- Świeżak
a więc tak wczoraj po całym dniu bawienia sie w kablach jakimś cudem palenie bezpieczników ustąpiło ale nie ma wogóle łądowania co by wskazywało chyba na wadliwy regulator. Nie ma przebicia na fazach tych 3 białych przewodach. Nie wiem jak sprawdzic regulator ponieważ moi koledzy jeżdza innymi motocyklami i ich regulatory są inne mój jest na 4 piny. Jest jakiś sposób jak sprawdzić miernikiem regulator??
- mlody104
- Świeżak
dziś zrobiłem jeszcze jeden eksperyment mianowicie z kostki którą podłaczamy regel wypiełem czerwony kabel który idzie do bezpiecznika i dalej na akumulator i sprawdziłem łądowanie. Byłem w szoku zero ładowania kompletnie zero więc wyszło że skoro alternator podaje prąd na regel a regel nie oddaje go wcale to znaczy że zakupiony przeze mnie regulator made in taiwan wcale nie działa. A co do tej lampy to rozbiore i zobacze bo być może tam robiło sie zwarcie które mogło palić te bezpieczniki i wtedy mogłęm stracić regulator. Jak kupie drugi i zamontuje dam znać
- mlody104
- Świeżak
a może podpowie ktoś jaki kupić regulator? ja myśle o tym
http://allegro.pl/item1113701869_regula ... t_600.html
to jedyny regulator na allegro z radiatorem
http://allegro.pl/item1113701869_regula ... t_600.html
to jedyny regulator na allegro z radiatorem
- mlody104
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości