Regulacja gaznika jak to zrobic?
• Strona 1 z 1
Regulacja gaznika jak to zrobic?
Witam
Przedstawie moj problem,
Przeprowadzilem remont silnika aprili rs 80 (2t) gdy juz po skladalem wszystko, doszlo do pierwszego startu silnika, i sprawa wyglada tak, silnik odpalil kilka razy, i od malych obrotow z sekundy na sekunde powoli wkrecal sie na wieksze obroty lecz tylko maxymalnie do 3tys obr. z manetka gazy przekrecona na max,gdy puszczam ja silnika gasnie.Myslalem ze bedzie tak tylko poczatkowo az silnik sie przepali ale problem jest nadal.
Moje pytanie jest nastepujace czy gaznik podlega pelnej regulacji??
Czy tez wystarczy dobrze ustawic srobki ktore sa na gazniku (sa dwie)??
Prosze o opisanie tego w etapch jak powininem to zrobic !!
Ps: wiem ze jest wiele takich tematow ,lecz wiekszosc nie jest dokonczona lub slabo wytlumaczona.
pozdrawiam
Przedstawie moj problem,
Przeprowadzilem remont silnika aprili rs 80 (2t) gdy juz po skladalem wszystko, doszlo do pierwszego startu silnika, i sprawa wyglada tak, silnik odpalil kilka razy, i od malych obrotow z sekundy na sekunde powoli wkrecal sie na wieksze obroty lecz tylko maxymalnie do 3tys obr. z manetka gazy przekrecona na max,gdy puszczam ja silnika gasnie.Myslalem ze bedzie tak tylko poczatkowo az silnik sie przepali ale problem jest nadal.
Moje pytanie jest nastepujace czy gaznik podlega pelnej regulacji??
Czy tez wystarczy dobrze ustawic srobki ktore sa na gazniku (sa dwie)??
Prosze o opisanie tego w etapch jak powininem to zrobic !!
Ps: wiem ze jest wiele takich tematow ,lecz wiekszosc nie jest dokonczona lub slabo wytlumaczona.
pozdrawiam
- x_tream162
- Świeżak
jeśli wymieniałeś tłoki pierscienie to prawdopobodnie na czas dotarcia tzreba zwiekszyć dawke paliwa. i nie kreć narazie na wysokie obr niech sie to wsyztsko uleży. Poczekaj na wypowiedzi innych co oni na to.
- RafalGSXR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości