zmatowiona Lampa
• Strona 1 z 1
zmatowiona Lampa
Witajcie,
mój kumpel chcąc sobie wyczyścić motocykl, próbował ściągnąć owady rozbite na lampie gąbką do zmywania naczyń. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby robił to miękką stroną, tymczasem zrobił to stroną chropowatą :/ (lol) delikatnie matując sobie klosze reflektorów (klosze plastikowe). I teraz pytanie,
czy są jakieś środki do polerki ( jeśli tak to jakie), które pomogły by się pozbyć tych płytkich rys?
Odpowiedzi w stylu "niech wymieni sobie lampę mnie nie interesują"
Wszystkim aktywnym wielkie dzięki!.
Pozdrawiam
mój kumpel chcąc sobie wyczyścić motocykl, próbował ściągnąć owady rozbite na lampie gąbką do zmywania naczyń. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby robił to miękką stroną, tymczasem zrobił to stroną chropowatą :/ (lol) delikatnie matując sobie klosze reflektorów (klosze plastikowe). I teraz pytanie,
czy są jakieś środki do polerki ( jeśli tak to jakie), które pomogły by się pozbyć tych płytkich rys?
Odpowiedzi w stylu "niech wymieni sobie lampę mnie nie interesują"
Wszystkim aktywnym wielkie dzięki!.
Pozdrawiam
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj się STUNTU
Trzymaj się STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
Ja gdy miałem porysowana lampe w aucie (tworzywo sztuczne) to najpierw użyłem bardzo drobnego papieru ściernego (np 2000) a potem pasta polerska i wilgotna szmatka. Efekt zadziwił nawet mnie, wiec polecam.
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
Nie wiem czy sama szmatka z pastą coś tu pomoże na dłuższą metę. Jeśli ma to być zrobione na stałe to tylko polerka i pasta np farecla g3 na mokro. Lub jak chcesz na kilka myć to szmatką i tez jakąś pasta która wypełni Ci ładnie rysy natłuści klosz i będzie też ok;)
Aktualnie er one....
- Adam093
- Świeżak
ja polerowałem szybę bo miałem zmatowioną to gdzie były grubsze rysy papierem wodnym 2000poleciałem a potem posmarowałem całą pastą polerską tempo i założyłem filc na wiertarę stołową i do dzieła i efekt luks
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Trimix napisał(a):Nie bierz pasty tempo bo to wieki syf , weż M3 bądz farecla g3
Mówisz tak, bo masz wyrobione 'warsztatowe' zwyczaje (sądząc po wymianie zdan w jakims tam temacie o lakierce) i fakt, to M3 i Farecla wiodą prym w takich miejscach, ale z tym, ze Tempo to syf nie sposob sie zgodzić.
-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa