Zobacz wątek - suzuki gs 500E Problem z silnikeim, nie wiem co robić
NAS Analytics TAG

suzuki gs 500E Problem z silnikeim, nie wiem co robić

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

suzuki gs 500E Problem z silnikeim, nie wiem co robić

Postprzez adamr998 » 24/6/2010, 16:31

mam problem, moje suzuki nie chodzi prawidłowo, mozna powiedzieć ze na jednym tłoku, w penym stopniu działa drugi(troche). po uruchomieniu silnika po pewnym czasie wydobywa sie benzyna z tłuma z prawego i z gażnika tzw. rurki, jakis odpowietrznik czy cos w tym stylu, noi kopci niesamowicie, nie wiem co to jest, podejrzewam świece ale czy to ??? czy ktos ma jakes pomysły co z tym zrobić???? :( pomocy!!!
adamr998
Świeżak

Postprzez 2pac » 25/6/2010, 19:16

Wymień świece i zrób synchro gaźników wraz z czyszczeniem ich. problem powinien minąć.
2pac
Świeżak

Postprzez adamr998 » 25/6/2010, 20:51

swiece wymieniłem, to samo nic nie pomogło. czasami załapuje drugi tłok i przez chwile pracuje silnik normalnie ale to tylko chwila. Gazniki moga byc wpożadku, poniewaz to stalo sie nagle po ostrej jezdzie, zabrudzone tez nie bo jak wczesniej wspomniałem wydobywa sie benzyna z kolektora i gażnika, nie jestem pewny ale na wysokich obrotach przy wiekszej predkości tłok pracuje w miare dobrze. podejrzewam zawory lub wypalone gniazdo ale czy to przyczyna?????
adamr998
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości

na górê