Wymiana tarcz sprzęgłowych zx9r
• Strona 1 z 1
Wymiana tarcz sprzęgłowych zx9r
Witam wszystkich
Otóż chciałbym wymienić tarcze sprzegłowe w kawsaki zx9r z roku 1997.
Czy jestem w stanie zrobić to sam czy może lepiej zostawić to mechanikowi?
Czy ktoś z was robił coś takiego w swoim motocyklu jeśli tak to bardzo bym prosił żeby ktoś napisał mi jak mogę to zrobić i ewentualnie jakieś zdiecia podesłal bede bardzo wdzięczny. pozdrawiam
Otóż chciałbym wymienić tarcze sprzegłowe w kawsaki zx9r z roku 1997.
Czy jestem w stanie zrobić to sam czy może lepiej zostawić to mechanikowi?
Czy ktoś z was robił coś takiego w swoim motocyklu jeśli tak to bardzo bym prosił żeby ktoś napisał mi jak mogę to zrobić i ewentualnie jakieś zdiecia podesłal bede bardzo wdzięczny. pozdrawiam
- draki18
- Świeżak
kładziesz moto na lewy bok albo spuszczasz olej. Dalej odkręcasz dekiel sprzęgła, odkręcasz pewnie rodzaj wygłuszenia (ale nie koniecznie musi tam być coś takiego) dalej odkręcasz mocowania sprężyn, dalej już masz chyba jedną śrubę co mocuje kosz sprzęgłowy. I dostęp do przekładek i tarcz. Prosta robota. Jak bedziesz składał to uważaj na kolejność skręcania śrub sprężyn oraz siłe bo je się przykręca lekko (tzn. dokładny moment masz w serwisówce) Ogólnie poza główno śrubą trzymającą całe sprzęgło to wszystko tam nie wymaga kawalowej siły a raczej precyzji)
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
-
maciek.046 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości