Wyciek CBR F4i
• Strona 1 z 1
Wyciek CBR F4i
Witam!!! Mam pytanie, przy mojej CBR F4i 2002 na "pokrywie i wokół niej - tam gdzie napisany jest rozklad biegów" (pod nią chowa się łąncuch biegnący dozębatki napędzającej ) zauważyłem wyciek, chyba jest to olej tylko taki gesty, jestem przerażony, wie może ktoś od czego to może być, czy może być to wyciek ze skrzyni biegów MASAKRA czekam na odp...
- elnino
- Świeżak
sa dwie mozliwosci: jesli ten "gesty"wyciek to raczej maz zlozona z oleju i brudu to nie masz sie czym martwic smar z lancucha lubi sie w tym miejscu odkladac i jest to problem estetyczny(wystarczy odkrecic pokrywke i porzadnie wszystko wyczyscic natomiast jesli wyciek to raczej czysty olej to padl ci simering na walku zdawczym ze skrzyni biegow ale to tez nie jast powazna awaria koszt takiego simera to pare -parenascie zlotych.jesli dobrze pamietam da sie go wymienic od zewnatrz(pod ta pokrywka masz zebatke zdawcza osadzona na walku zdawczym ze skrzyni biegow a ten osadzony jest wlasnie na owym simeringu)
- torowiec
- Świeżak
torowiec napisał(a):sa dwie mozliwosci: jesli ten "gesty"wyciek to raczej maz zlozona z oleju i brudu to nie masz sie czym martwic smar z lancucha lubi sie w tym miejscu odkladac i jest to problem estetyczny(wystarczy odkrecic pokrywke i porzadnie wszystko wyczyscic natomiast jesli wyciek to raczej czysty olej to padl ci simering na walku zdawczym ze skrzyni biegow ale to tez nie jast powazna awaria koszt takiego simera to pare -parenascie zlotych.jesli dobrze pamietam da sie go wymienic od zewnatrz(pod ta pokrywka masz zebatke zdawcza osadzona na walku zdawczym ze skrzyni biegow a ten osadzony jest wlasnie na owym simeringu)
Bardzo dziękuje za odpowiedź, dzisiaj zaraz to sprawdzę, trochę sie uspokoiłem...
- elnino
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości