Dzwine wibracje od silnika
• Strona 1 z 1
Dzwine wibracje od silnika
Witam!!!
Mam Hondę CBR F4 z 2000 roku. Ostatnio zauważyłem problem z moim moto, a mianowicie strasznie wibruje mi kierownica. Trzymając ją, w miarę wzrastania obrotów czuć coraz to większe wibracje. Myślałem że to o koła albo coś innego, ale podczas jazdy po wciśnięciu sprzęgła i spadku obrotów na nominalne od razu wibracje znikają. Również sprawdziłem jak moto stało na luzie na stopce to wkręcałem go i nic nie wibrowało. Obstawiam, że to jakiś problem z napędem albo skrzynią. Dla pewności przejechałem się kumpla F4i i tego nie ma.
pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc
Mam Hondę CBR F4 z 2000 roku. Ostatnio zauważyłem problem z moim moto, a mianowicie strasznie wibruje mi kierownica. Trzymając ją, w miarę wzrastania obrotów czuć coraz to większe wibracje. Myślałem że to o koła albo coś innego, ale podczas jazdy po wciśnięciu sprzęgła i spadku obrotów na nominalne od razu wibracje znikają. Również sprawdziłem jak moto stało na luzie na stopce to wkręcałem go i nic nie wibrowało. Obstawiam, że to jakiś problem z napędem albo skrzynią. Dla pewności przejechałem się kumpla F4i i tego nie ma.
pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc
- jopus
- Świeżak
moze masz zbyt mocno naciagniety łancuch lub zbyt luzny albo opcja nr 1 + nierownomiernie wyciagniety łancuch...
sprawdz go!!!
sprawdz go!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości