Zobacz wÄ…tek - GPZ dusi siÄ™
NAS Analytics TAG

GPZ dusi siÄ™

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

GPZ dusi siÄ™

Postprzez kicha » 27/5/2010, 20:03

Witam, mam problem z moim GPZ 500 S. Gdy jest ciepły i powiedmzy pojeżdze nim pół godiznki-godzinkę zaczyna się dusić, traci moc i gaśnie po czym nie mogę go odpalić, a jak już mi się uda to nie może przekroczyc 2-3 tys. obrotów bo znowu gaśnie. Żeby ruszył musi upłynąc kilka dobrych chwil. Czy może to być wina złego paliwa i wtedy do gażników podchodziła by woda. dodam, że dzieje się tak raczej gdy w zbiorniku jest benzyna ale raczej trzeba powoli myśleć już o wizycie na stacjii paliw. A może to wina zbyt gęstego oleju w silniku?

Dziękuję za pomoc.
kicha
Świeżak

Postprzez froger » 27/5/2010, 21:19

hmm... a masz dobrze odkręcony kranik ? Bo mi to wygląda na problem z dopływem paliwa - dokąd ma dotąd jedzie, potem brak, po chwili dochodzi znowu i znowu mozna jechac.
froger
Świeżak

Postprzez kicha » 27/5/2010, 21:41

A co powiecie na to, że to jest zapchany "odpowietrzacz" od baku. zabrakło mi słowa jak to nazwać :D
kicha
Świeżak

Postprzez scorp.eek » 5/6/2010, 15:15

Witam. Podepne się do tematu, bo mam problem z tym samym modelem. Otóż osoba, pod której opieką zostawiłem Kawę na zimę, była tak "miła", że przy odłączaniu aku, przy okazji odłączyła też moduł zapłonowy... I sprawa jest tego typu, że wiązka kabli, która idzie do modułu jest luzem, brakuje kostki, więc kable się "wymieszały" i teraz nie wiem jak mają być podłączone... Jeśli ktoś byłby tak łaskawy i strzelił fotkę tego modułu, jak ma być podłączony, będę bardzo wdzięczny. Model to GPZ500S, 1988 rok. Szukałem już w serwisówkach i nic. Mój mail: scorp.eek@gazeta.pl Z góry dziękuję dobrzy ludzie
scorp.eek
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê