Yamaha dt dziwne objawy v/max -problem
• Strona 1 z 1
Yamaha dt dziwne objawy v/max -problem
Kopiłem jakiś czas temu motor dt125 , kreci sie do 12 ,moc na biegach ma super , lecz postoi dłużej to zapali i zgaśnie później zapali lecz na popycha lub niekiedy za kopniakiem , jak dam manetkę do końca zdławi go jak chodzi na luzie , ma bardzo ,bardzo słaba iskrę<sprawdzane na kilku świecach> i najważniejsze gdy jadę na 5 lub 6 i dojeżdża do 90km/h motocykl jakby się wyłącza i gdy zejdzie od 75km/h znów ciągnie jak głupi do 90 i znów powtórka spada do 75 km/h i ciągle to samo .Dziś chciałem zapalić ja zapaliła i zgasła i już nie chce odpalić na żadnej z świecy co mam a kupiłem tydzień temu świece ngk br9es no i po 2 dniach już była do wyrzucenia . Gaźnik jest wyregulowany i w 100% sprawny jeśli chodzi o moc jest naprawdę mocna , co mogło być by przyczyna tych dziwnych zachowań . Dodam ze jeśli bym założył teraz nowa świece lub stara w jakiś sposób przepalił żeby nie była zalana zapewne by znów zapalił .
Ostatnio edytowano 26/4/2010, 21:12 przez krupcio93, łącznie edytowano 2 razy
DERBI SENDA Z ROKU 2005 SPRZEDAM SPRZEDAM SPRZEDAM SPRZEDAM ....
-
krupcio93 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości