Naprawa ciężarków kierownicy.
• Strona 1 z 1
Naprawa ciężarków kierownicy.
Witam,
Nie znalazłem podobnego tematu. Tak jak w temacie chciałbym naprawić balansery oto zdj:
(otwórz link)
Czy można zastąpić domowymi sposobami tą gumową tuleję lub czy można ją tanio dokupić?
Pozdrawiam Kamil
Nie znalazłem podobnego tematu. Tak jak w temacie chciałbym naprawić balansery oto zdj:

Czy można zastąpić domowymi sposobami tą gumową tuleję lub czy można ją tanio dokupić?
Pozdrawiam Kamil
- kamilqla
- Świeżak
nic mi do głowy nie przychodzi z zamienników domowych. Poszukaj na aukcjach używki w dobrym stanie - chyba wyjdzie najtaniej i najlepiej.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Nie wiem czy Panowie dobrze mnie zrozumieli, chodzi o montaż tych ciężarków. Są to oryginalne ciężarki a takowe kosztują w granicach 100 zł nie jest to dużo ale jeżeli można to zrobić taniej to zawsze na wachę zostanie. Myślałem nad kupnem najtańszych na alledrogo i przełożeniem samej gumy lub owinięciem śruby taśmą izolacyjną ale nie wiem na ile by to utrzymało ciężarek w kierownicy.
- kamilqla
- Świeżak
tego się nie naprawia. Albo szukasz używki z allegro albo oryginały, np stąd motoboy.pl
Poza tym co z nimi jest nie tak?? Ze jedna ma gumę na gwincie a drugie nie? U mnie i u kilku moich kumpli to wyglądają one dokłądnie tak jak ten po lewej na zdjeciu czyli zwyczajnie: cięzarek+wtopiony w niego gwint. Jeżeli gwint na cięzarku jest dobry, do tego gwint na kierownicy jest dobry to co tu jest zepsute? Wkręcasz w keirownice i działa.
Może jakieś foty jak to powinno wyglądać na motocyklu?
Poza tym co z nimi jest nie tak?? Ze jedna ma gumę na gwincie a drugie nie? U mnie i u kilku moich kumpli to wyglądają one dokłądnie tak jak ten po lewej na zdjeciu czyli zwyczajnie: cięzarek+wtopiony w niego gwint. Jeżeli gwint na cięzarku jest dobry, do tego gwint na kierownicy jest dobry to co tu jest zepsute? Wkręcasz w keirownice i działa.
Może jakieś foty jak to powinno wyglądać na motocyklu?
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Jeśli chodzi o tą gumę którą masz uszkodzoną możesz spróbować kupić przewód paliwowy zbrojony odpowiedniej zewnętrznej średnicy, dociąć na odpowiednią długość, powinno trzymać.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości