Ciśnienie w oponach
• Strona 1 z 1
Ciśnienie w oponach
Witam.
Kupiłem ostanio nsr 125. pojechałem na przejazdzke i na muldach przy predkosci niecałem 30km/h omało sie nie wyruciłem... Innymi motocyklami tak nie miałem. Czy skutkiem tego moze byc zuzycie opon?? Bo nie sa one w najlepszym stanie a powiedział bym ze sa nawet w bardzo złym stanie...Cisnienie w kołoach to 2 atm. a opona ztyłu 130/70-13
Jesli jest taki temat to przepraszam ale ja nie mogłem znalesc nic podobnego...
Kupiłem ostanio nsr 125. pojechałem na przejazdzke i na muldach przy predkosci niecałem 30km/h omało sie nie wyruciłem... Innymi motocyklami tak nie miałem. Czy skutkiem tego moze byc zuzycie opon?? Bo nie sa one w najlepszym stanie a powiedział bym ze sa nawet w bardzo złym stanie...Cisnienie w kołoach to 2 atm. a opona ztyłu 130/70-13
Jesli jest taki temat to przepraszam ale ja nie mogłem znalesc nic podobnego...
- kamil1504
- Świeżak
Kurde no troche namieszałem...
CHodzi ze kazde łączenie asfaltu, muldy(czyli koleiny pozostawione po tirach). Strasznie sciaga wtedy ten motor i nieda sie jeździc. Ja mysle ze to przez to ze opona jest w złym stanie i najeżdzajac rantem na taka mulde sciaga bardzo tył...

CHodzi ze kazde łączenie asfaltu, muldy(czyli koleiny pozostawione po tirach). Strasznie sciaga wtedy ten motor i nieda sie jeździc. Ja mysle ze to przez to ze opona jest w złym stanie i najeżdzajac rantem na taka mulde sciaga bardzo tył...
- kamil1504
- Świeżak
To jest normalka. Każdy motor ściąga kiedy wjeżdża się w ściankę takiej koleiny. Trzymaj się środka takiej rynny, a jak chcesz wyjechać to musisz to zrobić zdecydowanie bo inaczej cię będzie ściągać, przestraszysz się i nie wyjedziesz z tego tak prędko jak ci się wydaje.
-
lonewolf - Bywalec
osobiscie smigalem NSRka i rowniez mialem takie wrazenie ze jadac koleina w lekkim zakrecie w lewo wyrzuca mnie do zewnatrz (czyli w prawo)... mialem tylna opone w zlym stanie,troszke sie to zniwelowalo po wymianie...
niemniej faktem jest ze muldy swoje robia
warto zainwestowac w opony
niemniej faktem jest ze muldy swoje robia

warto zainwestowac w opony

kiedys Honda NSR->aktualnie Honda Hornet
-
Ltcrx - Świeżak
koledzy jakie ciśnienie w oponach
Czasem na drodze spotykam szaleńców, którzy pędzą na złamanie karku... Naprawdę - Nawet czasem ciężko ich dogonić.
-
mariusz198918 - Świeżak
- xede
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości