Bandit 1200n - problem z odpaleniem po zimie
• Strona 1 z 1
Bandit 1200n - problem z odpaleniem po zimie
cześć.
Motorek to bandit 1200n z 1997 lub 1998 roku (z czujnikiem położenia przepustnicy).
Motor stał w garażu i w listopadzie zapalał normalnie...
Teraz mimo podłączenia do dodatkowego prądu, rozrusznik kręci bardzo dobrze, ale motor nie odpala...
Próbowałem wykręcić świece, ale żaden z moich długich kluczy nasadowych 14,15,16,17 nie pasował. Czy tutaj potrzeba jakiegoś specjalnego z cieńką ścianką ? Wiem, że na pewno na przewodach wysokiego napięcia jest iskra, bo podłączałem inne świece i dawały iskrę.
Wyczyściłem gaźniki, ustawiłem piloty na 3 obroty od max wkręcenia.
Paliwo brałem bezpośrednio z butelki, gaźniki mają paliwo, bo po odkręceniu spustu leci paliwo z każdego...
Zostały mi już tylko te nieszczęsne świece...
Ale jeżeli to nie one, to co jeszcze wymagałoby mojej uwagi.
Nie ukrywam, że sezon się zaczyna i chętnie bym polatał...
Z góry dzięki.
Bartek
Motorek to bandit 1200n z 1997 lub 1998 roku (z czujnikiem położenia przepustnicy).
Motor stał w garażu i w listopadzie zapalał normalnie...
Teraz mimo podłączenia do dodatkowego prądu, rozrusznik kręci bardzo dobrze, ale motor nie odpala...
Próbowałem wykręcić świece, ale żaden z moich długich kluczy nasadowych 14,15,16,17 nie pasował. Czy tutaj potrzeba jakiegoś specjalnego z cieńką ścianką ? Wiem, że na pewno na przewodach wysokiego napięcia jest iskra, bo podłączałem inne świece i dawały iskrę.
Wyczyściłem gaźniki, ustawiłem piloty na 3 obroty od max wkręcenia.
Paliwo brałem bezpośrednio z butelki, gaźniki mają paliwo, bo po odkręceniu spustu leci paliwo z każdego...
Zostały mi już tylko te nieszczęsne świece...
Ale jeżeli to nie one, to co jeszcze wymagałoby mojej uwagi.
Nie ukrywam, że sezon się zaczyna i chętnie bym polatał...
Z góry dzięki.
Bartek
- levis
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości