Zobacz wątek - CBR F2 serwis - pytanie
NAS Analytics TAG

CBR F2 serwis - pytanie

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

CBR F2 serwis - pytanie

Postprzez asswhole » 26/3/2010, 10:05

Witam,
jestem wlascicielem moto jak w temacie. Sezon juz sie zaczal a ja niestety zaczne go za tydzien. Oczywiscie zanim wejde na motocykl zrobie wszystkie podstawowe czynnosci: sprawdzenie plynow, lancucha, cisnienia w oponach (chyba wszystko :P) . Wiem, ze wykonuje sie regulacje gaznikow i zaworow.

Moje pytanie wlasnie tego dotyczy. Ile mnie to bedzie kosztowalo? Tam skad pochodze nie ma porzadnego serwisu motocykli chyba ze 60km dalej i troche bede musial czekac. Czy cos sie stanie z motocyklem jezeli tydzien pojezdze na nim bez tych regulacji a po przyjezdzie do Poznania oddam go w dobre rece?

Dzieki za odpowiedz. 8)
asswhole
Świeżak

Postprzez melvin » 26/3/2010, 21:12

teoretycznie nic się nie stanie, zależy jakie są luzy zaworowe, kiedy je ustawiałeś ostatnio?
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez asswhole » 26/3/2010, 23:46

Bede jezdzil dopiero drugi sezon. Poki co wymianialem w nim tylko olej. Wiec mozliwe ze jesli koles robil regulacje to na poczatku poprzedniego s

a co z ta regulacja gaznikow? Tez trzeba przeprowadzac?
asswhole
Świeżak

Postprzez melvin » 27/3/2010, 03:15

generalnie to są podstawowe czynności, jak kupujesz moto bez historii serwisowej to dla własnego dobra i dobra silnika lepiej zrobić kompletny serwis tj:
1. olej z filtrem
2. filtr powietrza zaleznie od stanu,
3. klocki zaleznie od stanu,
4. wszystkie płyny
5. synchronizację i czyszczenie gaźników
6. regulację luzów zaworowych
generalnie jak to zrobisz to masz już pewność że przez np.24kkm masz spokój z zaworami.
gaźniki opłaca się czyścić i synchronizować bo moto traci na mocy i zaczyna o wiele gorzej jeździć bo nie dostaje takiej dawki paliwa jak powinno...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez asswhole » 27/3/2010, 10:43

Dzieki za konkretna odpowiedz. Czyli po prostu sprobuje gdzies umowic sie na serwis. Pewnie kolejki straszne :?

A co ile powinno sie wykonywac te regulacje i synchronizacje?
asswhole
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa