Jaki i ile oleju do przedniego zawieszenia w R1
• Strona 1 z 1
Jaki i ile oleju do przedniego zawieszenia w R1
chciałbym wymienić uszczelniacze przedniego zawieszenia w R1 RN09 i nie wiem ile wchodzi oleju kolejno do każdej lagi i nie wiem też jaki olej zastosować.
Jeśli wiecie coś na ten temat to bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziekuje
Jeśli wiecie coś na ten temat to bardzo proszę o pomoc.
Z góry dziekuje
- Bartezzoo
- Świeżak
I nie można wlać wbrew wszelkim opiniom więcej, lub mniej by zawieszenie było twardsze lub miększe, takie rzeczy się reguluje sprężynami, albo czym innym np. powietrzem/gazem: zależy od amora.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
jaki to już z góry moge Ci powiedzieć, że 10W do zawieszeń. Jak chcesz mieć twardszą zawiechę z przodu to 15W. Najlepiej kup jakiś syntetyczny, np Castrola. Poza tym jedna sprawa. Jak nie wiesz jaki olej wlewać i jakie uszczelniacze to zapewne tego nie robiłeś nigdy. Zostaw sprawę w ręce kogoś kto to robił inaczej możesz zajechac gładzie lag nieumiejetnie składając i rozkładając wszystko. To samo tyczy się uszczelniaczy samych - wbrew pozorom MEGA łatwo jest je uszkodzić przy samym wkładaniu. Przerabiałem to pare razy i pierwszy raz już po 100km był do poprawy.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Podziekowania
Dzięki Panowie za pomocne rady....
Spróbuje sam sobie wymienić te uszczelniacze bo przecież trzeba sie kiedyś nauczyć to robić zresztą to sama przyjemność......
Spróbuje sam sobie wymienić te uszczelniacze bo przecież trzeba sie kiedyś nauczyć to robić zresztą to sama przyjemność......
- Bartezzoo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości