ZX6R 2001 gaśnie dopóki nei nagrzeje się do 80 stopni
• Strona 1 z 1
ZX6R 2001 gaśnie dopóki nei nagrzeje się do 80 stopni
Witam. Potrzebuje pomocy bo moja kawa słabo pali... tzn pochodzi kilka sekund i gaśnie :/ dopiero po nagrzaniu się do 80 stopni chodzi na wolnych obrotach ...poźniej przy kazdynm dodaniu gazu albo gasnie albo dusi sie i nie chce wejść na obroty. Wymieniłem świece na nowe, spusciłem starą benze i zalałem nowej. NIe ma żadnej poprawy... jak już silnik nabierze temp 100 albo wiecej to zaczyna chodzić normalnie. oczywiście jeszcze nie wyjeżdzałem nim z garazu i wszystko dzieje się na postoju. Jak ktoś miał podobny problem albo wie jakie moga być tego przyczyny proszę o pomoc... z góry dziękuje i pozdrawiam
- Marecki ZX6R
- Świeżak
Re: ZX6R 2001 gaśnie dopóki nei nagrzeje się do 80 stopni
Marecki ZX6R napisał(a):Witam. Potrzebuje pomocy bo moja kawa słabo pali... tzn pochodzi kilka sekund i gaśnie :/ dopiero po nagrzaniu się do 80 stopni chodzi na wolnych obrotach ...poźniej przy kazdynm dodaniu gazu albo gasnie albo dusi sie i nie chce wejść na obroty. Wymieniłem świece na nowe, spusciłem starą benze i zalałem nowej. NIe ma żadnej poprawy... jak już silnik nabierze temp 100 albo wiecej to zaczyna chodzić normalnie. oczywiście jeszcze nie wyjeżdzałem nim z garazu i wszystko dzieje się na postoju. Jak ktoś miał podobny problem albo wie jakie moga być tego przyczyny proszę o pomoc... z góry dziękuje i pozdrawiam
szczerze mówiąc to normalne że silnik ktory stął kilka tygodni nie bedzie chodzić normalnie u mnie bylo to samo dopuki sie nie przejechalem i nie przepalilem go pozadnie . Od tamtego czasu chodzi bdb jak na moje oko sprubuj sie nim przejechac po dobrym rozgrzaniu i zobacz
-
Gs-stefan - Świeżak
Dzieki kolego... mam nadzieje że dla mnie tez przejazdzka pomoże
jak tylko jutro wyjdzie słońce to grzeje maszynę i ruszam w trase.

- Marecki ZX6R
- Świeżak
Wielkie dzięki koledzy... po wczorajszej przejażdżce moto chodzi super... Pali bez problemu i nie gaśnie tak jak to miało miejsce wcześniej. Jeszcze raz dziękuje i życzę tyle samo powrotów co wyjazdów w nowym sezonie!!!
- Marecki ZX6R
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości