Zobacz wątek - ZX6R 2001 gaśnie dopóki nei nagrzeje się do 80 stopni
NAS Analytics TAG

ZX6R 2001 gaśnie dopóki nei nagrzeje się do 80 stopni

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

ZX6R 2001 gaśnie dopóki nei nagrzeje się do 80 stopni

Postprzez Marecki ZX6R » 10/3/2010, 19:01

Witam. Potrzebuje pomocy bo moja kawa słabo pali... tzn pochodzi kilka sekund i gaśnie :/ dopiero po nagrzaniu się do 80 stopni chodzi na wolnych obrotach ...poźniej przy kazdynm dodaniu gazu albo gasnie albo dusi sie i nie chce wejść na obroty. Wymieniłem świece na nowe, spusciłem starą benze i zalałem nowej. NIe ma żadnej poprawy... jak już silnik nabierze temp 100 albo wiecej to zaczyna chodzić normalnie. oczywiście jeszcze nie wyjeżdzałem nim z garazu i wszystko dzieje się na postoju. Jak ktoś miał podobny problem albo wie jakie moga być tego przyczyny proszę o pomoc... z góry dziękuje i pozdrawiam
Marecki ZX6R
Świeżak

Re: ZX6R 2001 gaśnie dopóki nei nagrzeje się do 80 stopni

Postprzez Gs-stefan » 10/3/2010, 19:09

Marecki ZX6R napisał(a):Witam. Potrzebuje pomocy bo moja kawa słabo pali... tzn pochodzi kilka sekund i gaśnie :/ dopiero po nagrzaniu się do 80 stopni chodzi na wolnych obrotach ...poźniej przy kazdynm dodaniu gazu albo gasnie albo dusi sie i nie chce wejść na obroty. Wymieniłem świece na nowe, spusciłem starą benze i zalałem nowej. NIe ma żadnej poprawy... jak już silnik nabierze temp 100 albo wiecej to zaczyna chodzić normalnie. oczywiście jeszcze nie wyjeżdzałem nim z garazu i wszystko dzieje się na postoju. Jak ktoś miał podobny problem albo wie jakie moga być tego przyczyny proszę o pomoc... z góry dziękuje i pozdrawiam

szczerze mówiąc to normalne że silnik ktory stął kilka tygodni nie bedzie chodzić normalnie u mnie bylo to samo dopuki sie nie przejechalem i nie przepalilem go pozadnie . Od tamtego czasu chodzi bdb jak na moje oko sprubuj sie nim przejechac po dobrym rozgrzaniu i zobacz
Gs-stefan
Świeżak

Postprzez Marecki ZX6R » 10/3/2010, 19:20

Dzieki kolego... mam nadzieje że dla mnie tez przejazdzka pomoże :) jak tylko jutro wyjdzie słońce to grzeje maszynę i ruszam w trase.
Marecki ZX6R
Świeżak

Postprzez macs » 10/3/2010, 19:51

Rozgrzej moto i posmigaj troche,jak bedzie cos nie tak to pisz
macs
Bywalec

Postprzez Marecki ZX6R » 12/3/2010, 15:55

Wielkie dzięki koledzy... po wczorajszej przejażdżce moto chodzi super... Pali bez problemu i nie gaśnie tak jak to miało miejsce wcześniej. Jeszcze raz dziękuje i życzę tyle samo powrotów co wyjazdów w nowym sezonie!!!
Marecki ZX6R
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê