Zobacz wÄ…tek - Zegary Kawasaki Zephyr 550
NAS Analytics TAG

Zegary Kawasaki Zephyr 550

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Zegary Kawasaki Zephyr 550

Postprzez Vhen » 10/3/2010, 18:42

Witam wszystkich Forumowiczów
W zeszłym sezonie miałem moim zefirkiem niegroźny wypadek w wyniku którego uszkodzeniu uległy zegary, a właściwie ich obudowy, same mechanizmy są nieuszkodzone. Kupiłem drugi komplet zegarów ale od zefira 750 i to skalowanych w milach. Chciałbym wiedzieć czy da się przełożyć mechanizmy z mojego Zefira do tych nowych zegarów - wiem że wszystkie mocowania wewnątrz szklanek pasują i same rozmiary tychże są identyczne, a jedyny problem polega na tym ze nie wiem jak otworzyć te zegary. Jedyny dostęp do wnętrza jest pomiędzy chromowaną szklanką a obręczą z szybą, a obie te części są na stałe zakute metalowym pierścieniem. Oczywiście jeśli by przeciąć ten pierścień to zegary dałoby się rozebrać, ale nie wiem co zrobić później żeby je złożyć. Może ktoś się orientuje jak to rozebrać te zegary w miarę bezinwazyjnie i przełożyć bebechy. To chyba jakoś jest możliwe bo nawet na allegro są tuningowe cyferblaty do Zefira, a żeby je zmienić trzeba zrobić to samo co do rozebrania zegarów i przełożenia mechanizmów.
Jak ktoÅ› coÅ› wie to niech napisze,
Z góry dzięki.
Vhen
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 11/3/2010, 22:45

Z tego co kojarzę nie ma możliwości łatwego przełożenia. Zegary są nie rozbieralne.
Chyba że masz czas i spawarkę do plastików to możesz próbować rozcinać i spawać.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê