szlif na rozpoczecie sezonu
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
szlif na rozpoczecie sezonu
Witam ponownie dzisiaj zaczelismy sezon z kumplami i nie mozge zapisac go do udanych poniewaz dalem sie przejechac koledze i zaliczyl szlifa przy okolo 150 jednak jak na ta predkosc niewiele sie stalo przytarl prawa owiewke, az dekiel przyszlifowalo, urwana klamka, nozka od hamulca i delikatnie wydechem i urwal ten napis Yoshimura, rzuca jeszcze kierownica jak sie pusci co doradzacie w takim wypadku wystawic na allegro i zeby zwrocil mi roznice, pokabinowac z oswiadczeniem czy robic na jego koszt.
- cyga
- Świeżak
Biorac kogos sprzeta trzeba liczyc sie z tym ze jak sie cos uszkodzi trzeba pokryc koszty napraw!!!
Rozumiem ze na allegro z cena adekwatna do uszkodzen???
na Twoim miejscu bym go scigał o kase!!!
Rozumiem ze na allegro z cena adekwatna do uszkodzen???
na Twoim miejscu bym go scigał o kase!!!
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Wiesz ciezko mi ci tutaj cos doradzic bo jeden by probowal naprawic drugi by sprzedal. Ja osobiscie bym to starl sie sprzedac ale to jest tylko moje zdanie. Moral z tego taki nie pozyczac moto i po problemie hehe. A co koledze przy takiej predkosci nic sie nie stalo??
- Grzesiek-88
- Świeżak
Ja osobiście "dałbym" mu zepsute moto i odebrał od niego całą kasę za jaką mogłeś sprzedać motocykl przed wypadkiem.
Nie chciałbym latać jakimś polepieńcem bo ktoś nie dostosował prędkości do warunków. Jego sprawa-pożycza to niech się liczy z konsekwencjami.
Dobry zwyczaj-nie pożyczaj.
Nie chciałbym latać jakimś polepieńcem bo ktoś nie dostosował prędkości do warunków. Jego sprawa-pożycza to niech się liczy z konsekwencjami.
Dobry zwyczaj-nie pożyczaj.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Teraz jesteś w ciężkiej sytuacji.Nie będzie łatwo sprzedać, ale też to moto już zawsze pozostanie bite.Ja jednak wziąłbym od niego pieniądze na naprawe i doprowadził motocykl do porządku.
Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
Dokładnie Trimix- kolo niech daje kasę za całe moto a nie będziesz naprawiać. Pomyśl, że później będziesz chciał je sprzedać i a z motocyklem powypadkowym może być problem. W sumie nie wiem jakiego rodzaju było to wypadek i jak poważne są zniszczenia.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Masz nie maly problem
Ja mialem kiedys podobnie tylko koles zmiesnil sie w tysiaku za czesci i naprawe (fzr 600),bylo ciemno,mokro i wystarczyl maly zakret slig pewny.
Masz pare opcji
-sprzedac mu moto za cene motocykla przed wypadkiem
-wyliczyc ile trzeba wlozyc kasy w naprawe i niech Ci zaplaci
-dajesz mu moto i za np. 2tyg chcesz miec taki jak mu dales przed slizgiem
Ja mialem kiedys podobnie tylko koles zmiesnil sie w tysiaku za czesci i naprawe (fzr 600),bylo ciemno,mokro i wystarczyl maly zakret slig pewny.
Masz pare opcji
-sprzedac mu moto za cene motocykla przed wypadkiem
-wyliczyc ile trzeba wlozyc kasy w naprawe i niech Ci zaplaci
-dajesz mu moto i za np. 2tyg chcesz miec taki jak mu dales przed slizgiem
-
macs - Bywalec
Oj, no to lipa straszna jak na 'poczÄ…tek' sezonu..
Myślę, że gościa musisz wziąć 'na słówko' i przedstawić sprawę jasno. Nie wiem jak dobry jest to kolega dla Ciebie. Ale niestety przedstawić krótko problem i wyegzekwować swoje, bo nikt niczyim sponsorem nie chce być chyba w takiej sytuacji.
Pozdrawiam i powodzenia życzę w sprawie windykacji!
PS a tu masz tutorial mały: http://w30.wrzuta.pl/audio/2j86QEI0bBI/ ... w_praktyce
Myślę, że gościa musisz wziąć 'na słówko' i przedstawić sprawę jasno. Nie wiem jak dobry jest to kolega dla Ciebie. Ale niestety przedstawić krótko problem i wyegzekwować swoje, bo nikt niczyim sponsorem nie chce być chyba w takiej sytuacji.

Pozdrawiam i powodzenia życzę w sprawie windykacji!

PS a tu masz tutorial mały: http://w30.wrzuta.pl/audio/2j86QEI0bBI/ ... w_praktyce
Suzuki SRAD GSX-R 600! ;-D
- Umbar
- Świeżak
Koledzy podali dużo możliwości, tylko wszystkie zakładają że ten twój "kolega" jest uczciwy i wyreguluje wszystkie straty.
Ciekawi mnie tylko jeżeli nie będzie chciał zapłacić (znajomy miał podobny przypadek) Co wtedy zrobić?
Możliwe jest odzyskanie pieniędzy drogą prawną?
Ciekawi mnie tylko jeżeli nie będzie chciał zapłacić (znajomy miał podobny przypadek) Co wtedy zrobić?
Możliwe jest odzyskanie pieniędzy drogą prawną?
-
dominik528 - Świeżak
Paskudna sprawa...współczuje
Swoją drogą to dawanie się komuś przejechać na moto to lekka nieodpowiedzialność. Nawet jak ten ktoś jest świetnym motocyklistą. Każde moto inaczej się prowadzi. A teraz po zimie drogi są nieobliczalne...niestety :/ a to dziury, a tu mokra nawierzchnia a po wodzie suchy piasek :/
Swoją drogą to dawanie się komuś przejechać na moto to lekka nieodpowiedzialność. Nawet jak ten ktoś jest świetnym motocyklistą. Każde moto inaczej się prowadzi. A teraz po zimie drogi są nieobliczalne...niestety :/ a to dziury, a tu mokra nawierzchnia a po wodzie suchy piasek :/
Honda cb 450s -> FZS600
- mianps
- Świeżak
Re: szlif na rozpoczecie sezonu
cyga napisał(a):, pokabinowac z oswiadczeniem .
Jeśli myśle o tym co masz na myśli to zastanówcie się dwa razy zanim napiszecie to oświadczenie . Ubezpieczyciel wszystko będzie sprawdzał . Trochę to potrwa .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
bylismy teraz na spokojnie obejrzec miejsce zdarzenia motor szlifowal jakies 250 metrow kierowca 100 metrow krocej a i ktos pytal co z kierowca jest dobrze poscierany bo mial dzinsy i kurtke zimowa ktora sie podwinela i szlifowal plecami dlonie tez dobrze poscieral
- cyga
- Świeżak
Ja bym w takiej sytuacji sprzedał mu motocykl po cenie przedwypadkowej (i niech sobie odzyska część z kasy z części). Chyba najlepsze rozwiązanie. A co do obrażeń kolegi-dobrze, że żyje. Pewnie już nie zasiądzie za sterami (albo nieprędko), co chyba wyjdzie tylko na zdrowie wszystkim.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
współczuje...
ale widać po opisie że i tak małe straty zarówno wśród maszyny jak i kumpla...
Osobiście radze jak najszybciej go za to ścigać a nawet nakłonić go do podpisania oświadczenia że zobowiązuje się pokryć wszelkie koszty naprawy z wszystkimi jego danymi ażeby mieć jakąś podkładkę prawną na wypadek jak by nie chciał kasy oddać a ty go za to pozwać do sądu
Ogólnie ciężka i nieprzyjemna sprawa i życzę satysfakcjonującego cię rezultatu
ale widać po opisie że i tak małe straty zarówno wśród maszyny jak i kumpla...
Osobiście radze jak najszybciej go za to ścigać a nawet nakłonić go do podpisania oświadczenia że zobowiązuje się pokryć wszelkie koszty naprawy z wszystkimi jego danymi ażeby mieć jakąś podkładkę prawną na wypadek jak by nie chciał kasy oddać a ty go za to pozwać do sądu
Ogólnie ciężka i nieprzyjemna sprawa i życzę satysfakcjonującego cię rezultatu
- lachos R6
- Świeżak
Sprzedaj mu motocykl po cenie rynkowej. Teraz masz motocykl powypadkowy i chociażbyś zesrał się na niebiesko, to nie zrobisz z niego bezwypadkowca.
I miej nadzieję, że Twój kolega kupi ten motocykl, bo w świetle prawa on nic nie musi.
I miej nadzieję, że Twój kolega kupi ten motocykl, bo w świetle prawa on nic nie musi.
- Drifte
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości