Nietypowy problem
• Strona 1 z 1
Nietypowy problem
Witam.
Mam dość nietypowy problem... Mianowicie dziś w moim suzuki RF 600 z 94 roku chciałem skontrolować luz na zaworach. Postąpiłem zgodnie z serwis manualem i zdjąłem bak, komorę filtra powietrza, gaźniki (tylko odłączyłem od silnika oby je podnieść i móc wyjąć pokrywę silnika) no i tą pokrywę. Nie ruszałem wału ani nic innego gdyż okazało się że muszę załatwić inne sprawy więc złożyłem wszystko, moim zdaniem tak jak było a motor nie odpala:(
Elektryka jest ok. moto kręci ale nie odpala.
Czy ktoś ma może pomysł co jest nie tak?
Z góry dzięki za pomoc.
Mam dość nietypowy problem... Mianowicie dziś w moim suzuki RF 600 z 94 roku chciałem skontrolować luz na zaworach. Postąpiłem zgodnie z serwis manualem i zdjąłem bak, komorę filtra powietrza, gaźniki (tylko odłączyłem od silnika oby je podnieść i móc wyjąć pokrywę silnika) no i tą pokrywę. Nie ruszałem wału ani nic innego gdyż okazało się że muszę załatwić inne sprawy więc złożyłem wszystko, moim zdaniem tak jak było a motor nie odpala:(
Elektryka jest ok. moto kręci ale nie odpala.
Czy ktoś ma może pomysł co jest nie tak?
Z góry dzięki za pomoc.
- kazimierz99
- Świeżak
- kazimierz99
- Świeżak
- kazimierz99
- Świeżak
- Grzesiek-88
- Świeżak
nie mam pewności o co chodziło:) rozebrałem wszystko jeszcze raz i złożyłem ponownie. jedyna różnica to że tym razem nakręciłem pokrętło od regulacji wysokości obrotów... działa ono w RFie w taki sposób że jak je zdjąłem to naprężenie się rozładowało. ostatnio to przeoczyłem i myślę że to chodziło o tą błahostkę...
- kazimierz99
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa