Zobacz wÄ…tek - GS nie pali i jeszcze cos zrobilo BUM
NAS Analytics TAG

GS nie pali i jeszcze cos zrobilo BUM

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

GS nie pali i jeszcze cos zrobilo BUM

Postprzez sooshe » 4/2/2007, 11:09

Witam!!Mam taki problem.Mam GSa od listopada i czasami go odpalalem a jak bylo sucho to robilem sobie mala przejazdzke.Tydzien temu chcialem go odpalic, krece krece a tu BUM.Cos wypindolilo.Chyba z rury wydechowej.Od tamtej pory nie chce sie odpalic krece krece i nic.Boje sie ze akumulator nie da rady od tego krecenia.Wydaje mi sie ze motong sie zalal.Tylko czy jak by sie zalal to po tygodniu nie dal by sie odpalic??Zawsze jak go odpalalem to odkrecalem troche ssanie.Dzisiaj nie bo balem sie ze znowu sie zaleje.I teraz pytanie czy od tego "strzalu" moglo sie cos popsuc??
sooshe
Świeżak

Postprzez michael » 4/2/2007, 11:56

chiba po prostu świeca wyzionęła ducha. a na pewno nie zaszkodzi przed następnym odpaleniem podładować akumulator. no a jak się zalał to chyba nie jest problemem wykręcić świece i to sprawdzić...
p.s. zaraz zaraz to on teraz odpala czy nie w końcu?
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Postprzez cinx » 4/2/2007, 12:01

wymień świece. Jeśli już uruchamiasz silnik, celem powiedzmy "przepalenia", musisz poczekać aż się porządnie rozgrzeje nim go zgasisz. Odpalenie motoru "na chwilę" morduje świece.
cinx
Świeżak

Postprzez Ciacho » 4/2/2007, 12:41

Witam ,zacznij od swiec jak wyzej kolega napisal a ten szczal to z komina ,pewnie dlugo go kreciles bez przerwy albo z krotkimi przerwami i wystrzelil to gaz ktory sie zbiera i eksploduje, mi tez sie tak kiedys stalo i na szwie pekl wydech
Ciacho
Świeżak

Postprzez sooshe » 4/2/2007, 16:35

teraz nie odpala.Jeszcze zanim mialem ten incydent z wystrzalem to byla taka akcja ze go odpalilem i zglasl.odpalilem jeszcze raz chodzil ale jak mu dawalem gazu to mi gasl.w koncu sie nim przejechalem trzymalem go na 7 tysiokach i juz bylo dobrze.a jak sprawdzic swiece tak ogolnie??skad bede wiedzial ze jest do bani??
sooshe
Świeżak

Postprzez michael » 4/2/2007, 20:40

wykręcasz świecę, wkładasz do fajki, przykładasz masą do głowic, włączasz zapłon, kręcisz i patrzysz czy iskra skacze. tylko musisz być pewien, że akumulator i cały zapłon spoko jest. no ale jak działał to pewnie jest. ta, na której nie przeskakuje iskra jest do wywalenia. a ze świec polecam firmę NGK.
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
michael
Bywalec

Postprzez cinx » 4/2/2007, 23:31

W warunkach domowych możesz tylko sprawdzić, czy świeca nie jest zupełnie padnięta.. Nie kombinuj, tylko wymień świece na nówki- 30zł to żadne pieniądze, a będziesz pewien, że działają dobrze:D
cinx
Świeżak

Re: GS nie pali i jeszcze cos zrobilo BUM

Postprzez narwwwany » 22/2/2007, 14:40

sooshe napisał(a):Witam!!Mam taki problem.Mam GSa od listopada i czasami go odpalalem a jak bylo sucho to robilem sobie mala przejazdzke.Tydzien temu chcialem go odpalic, krece krece a tu BUM.Cos wypindolilo.Chyba z rury wydechowej.Od tamtej pory nie chce sie odpalic krece krece i nic.Boje sie ze akumulator nie da rady od tego krecenia.Wydaje mi sie ze motong sie zalal.Tylko czy jak by sie zalal to po tygodniu nie dal by sie odpalic??Zawsze jak go odpalalem to odkrecalem troche ssanie.Dzisiaj nie bo balem sie ze znowu sie zaleje.I teraz pytanie czy od tego "strzalu" moglo sie cos popsuc??

Witam i jak tam odpalił w końcu ten twój motór czy dalej masz ten problem ????
GPZ 500s
narwwwany
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê