Zobacz wątek - Białe tarcze zegarów
NAS Analytics TAG

Białe tarcze zegarów

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Białe tarcze zegarów

Postprzez NIMAGO » 10/1/2010, 23:50

Witam,
Planuje zmiane tarcz zegarów i oświetlenia w mojej kawie, tylko że nie znam sie zbyt dobrze na grafie komuterowej żeby sobie samemu poradzić z odpowiednim rozrysowaniem tego. ;/

Chciałbym mieć takie:
Obrazek

moje obecne to:

Obrazek (otwórz link)

tu link gdzie są do pobrania w dobrej jakości:
http://www.sendspace.com/file/pzvou7 (otwórz link)

Różnice to takie że u mnie obrotomież jest na 16 tyś i skalowanie w milach a chciałbym w kilometrach. No i żeby pisało Zx-6r a nie 9

Jeżeli ktoś miałby troche wolnego czasu i chęci to byłbym bardzo wdzięczny za zrobienie ;)
Sprzedam ZX-6R
NIMAGO
Świeżak

Postprzez Raczek_6 » 10/1/2010, 23:55

Łatwiej poszukać gotowych zegarów.

Samo wyjęcie wskazówek i ustawienie aby obrotomierz i prędkościomierz za bardzo nie przekłamywały jest mocno upiergliwe - po jednym takim zabiegu i zniszczeniu mechanizmu odechciało mi się zabawy :-)

Po za tym wszystko to musisz robić w Corelu

I albo wycinanie na ploterze albo poszukać firmy z ploterem drukującym - myślę że na "allegro" znajdziesz kilka firm zajmujących się dorabianiem na zamówienie takich tarcz gotowych do montażu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Ścigacz.pl

Postprzez GuRaL » 12/2/2010, 14:26

http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1821698
Ostatnio sie tym interesowałem do swojej Kawy do której nie mają zegarów i wypytałem.... Na podstawie skanu robią zegary na zamówienie, mogą nawet dodac Ci predkość max np z 260 na 300 ;P i napis wstawic. Co chcesz tylko trzeba się dogadać. I nie drogo, mi wyliczyli za komplet (3 zegary) z przeróbkami ok 50zł
"Nic na siłę, lewy pas, gaz i płynę..."
GuRaL
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa