pytanie odnosnie oleju
• Strona 1 z 1
pytanie odnosnie oleju
Witam, kto pyta ten nie bladzi, nasuwa mi sie takie pytanie, przyznan ze jestem laikiem, mialem wypadek na motocyklu, zostala przetarta lewa pokrywa silnika (yamaha r1) czyli z napisem (yamaha) odkrecilem ja, zcieklo troche oleju, i mam pytanie gdzie ten olej trzeba wlac, z tego co sie orientuje to za to pokrywa ukazal sie zaplon magneto itp jesli sie nei myle,,,
2.ile oleju wchodzi do slinika yamaha r1 rok prod.2000, oraz jak to sie okresla wzgledem oczka pomiarowego?
3.dlaczego jak odkrece korek od chlonicy to widze do dna plyn chlodniczy, a zbiorniczek wyrownawczy jest pusty??
Dziekuje za info:)
2.ile oleju wchodzi do slinika yamaha r1 rok prod.2000, oraz jak to sie okresla wzgledem oczka pomiarowego?
3.dlaczego jak odkrece korek od chlonicy to widze do dna plyn chlodniczy, a zbiorniczek wyrownawczy jest pusty??
Dziekuje za info:)
- francepolek
- Świeżak
Nie kumam.
Znaczy wpadłeś na pomysł wymiany oleju i płynu dopiero po wypadku?
A wcześniej co? Perpetum mobile?
Znaczy wpadłeś na pomysł wymiany oleju i płynu dopiero po wypadku?
A wcześniej co? Perpetum mobile?
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Ścigacz.pl
Polecam poszukać i przestudiować serwisówkę, tam znajdziesz odpowiedzi na swoje wszystkie pytania.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Re: pytanie odnosnie oleju
francepolek napisał(a):przyznan ze jestem laikiem, mialem wypadek na motocyklu, zostala przetarta lewa pokrywa silnika (yamaha r1) czyli z napisem (yamaha):)
to sie wkońcu zdecyduj czy miałeś wypadek na tym moto cz y takie kupiłes!
Najpierw to kup nowa pokrywe , olej sie leje po stronie manety i musi być go na miarce miedzy min a max.
Płyn to samo , powinien na zbiorniczku być między min a max
WSK125
JAWA350TS
SUZA750
RYYY6
M10
JAWA 175,63r
JAWA350TS
SUZA750
RYYY6
M10
JAWA 175,63r
- gsx_750_f
- Świeżak
czy ktos ci kaze komentowac frajrze, jesli ktos zadaje pytanie to fajno by bylo odpowiedziec, chyba to jasne ze miedzy min a max, w ogole to forum to dno, sami cwaniaki, idioci i debile tu urzeduja, serwisowke, to moze jakis link, Pozdro frajernia PRZEBIERANCOW 

- francepolek
- Świeżak
To jest ten sam olej co zalewasz nim silnik. postaw motor pionowo sprawdz poziom oleju ale moze po jakis nie wiem 10min. Jezeli nie ma oleju to porostu zalej nowy tyle ile trzeba. odpal niech pochodzi 10min zostawa w pionie na 15min by wszystko splynelo i sprwadz poziom oleju. jak jest dobry to wsio.
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Do serwisówki chcesz link? Poszukać nie łaska? Akurat strony z nimi są wyłożone jak na tacy.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Sie zbulwersował kolega
Z tymi serwisówkami to masz specjalny temat i tam poszukaj, chyba że ci się nie chce...

Z tymi serwisówkami to masz specjalny temat i tam poszukaj, chyba że ci się nie chce...
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
Kolejny miszcz
http://www.yamaha-motor.pl/community/se ... anuals.jsp
instrukcja użytkownika ze strony dealera Yamaha, która zawiera niezbędne informacje dla użytkownika.
Masz niestety absolutną rację to forum to dno:
Dzięki takim ludziom jak ty, francepolek.
Co chwila osoby kupujące R1 lub inne mocne o2o na pierwszy w życiu motocykl, zadają podobne pytania, po prostu żenada.
A wystarczy użyć szukajki:
http://www.scigacz.pl/szukana+fraza,10, ... tykul.html
Użyj rozumu i szukajki to naprawdę nie boli.

http://www.yamaha-motor.pl/community/se ... anuals.jsp
instrukcja użytkownika ze strony dealera Yamaha, która zawiera niezbędne informacje dla użytkownika.
Masz niestety absolutną rację to forum to dno:
Dzięki takim ludziom jak ty, francepolek.
Co chwila osoby kupujące R1 lub inne mocne o2o na pierwszy w życiu motocykl, zadają podobne pytania, po prostu żenada.
A wystarczy użyć szukajki:
http://www.scigacz.pl/szukana+fraza,10, ... tykul.html
Użyj rozumu i szukajki to naprawdę nie boli.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Czasami trzeba mieć klasę i ją pokazać
Niech ma i nie zawraca d... podobnymi tematami.
Ad. 3. Trzeba dolać i sprawdzić czy nie ma wycieków.
P.S. Każdy prawdziwy motocyklista wie jak sprawdzić poziom oleju i na temat swojego motocykla ma podstawowe niezbędne w codziennej eksploatacji informacje. A motocyklista który nie zna podstaw obsługi swojej maszyny jest jak katolik który nie zna 10 przykazań.
Zupełnie jak ten co wisi na ścianie i płacze ... d... nie alpinista ...

Niech ma i nie zawraca d... podobnymi tematami.
Ad. 3. Trzeba dolać i sprawdzić czy nie ma wycieków.
P.S. Każdy prawdziwy motocyklista wie jak sprawdzić poziom oleju i na temat swojego motocykla ma podstawowe niezbędne w codziennej eksploatacji informacje. A motocyklista który nie zna podstaw obsługi swojej maszyny jest jak katolik który nie zna 10 przykazań.
Zupełnie jak ten co wisi na ścianie i płacze ... d... nie alpinista ...
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Nie no sorry ale musiałem wtracic 3grosze chociaz sam wielkim mechanikiem nie jestem!! Ale zeby człowiek który kupuje R1 nie wiem GDZIE NALAC OLEJ!!! naprawde sorry, ale za głowe idzie sie chwycic czytajac to!!! Kolego polecam ci albo zaprosic kolege ktory zna sie na, to nawet podstawy nie sa(wydawało mi sie ze kazdy potrafi sprawdzic stan oleju, chociaz jak mi mechanik w motorexie opowiada ze ludzie przyspawują zeby do zuzytej zebatki !!!!) jesli nie masz kumpla to radze do kogos to zaprowadzic jesli chcesz na tej r1 jeszcze co pojezdzić!!! pozdro dla wszystkich kochających 2oo!
Suzuki GSX1300R (BIAŁA DAMA) Moja Kruszynka !!!!!!!!!
Suzuki GSX1100EF( stara laleczka)
Suzuki GSX1100EF( stara laleczka)
- kalafioro
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa